Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Boris

op 14 juni 2023 door

Het personage Boris is in de vorige vragen al regelmatig voorbij gekomen. Tijd nu om iets dieper op het personage Boris in te gaan. Op de achterflap staat het volgende:

'Er is niets aan de hand met Boris!' roept mijn moeder. 'Hij uit zich misschien wat onhandig, maar het is een goede jongen, echt waar. Een interessante jongen ook, dat zouden jullie zien als jullie wat meer je best deden.'

4a. Iedereen in het verhaal heeft wel een mening over Boris. Wat is jou indruk van Boris? Zou je het een interessante jongen kunnen vinden ( zoals Heleen hier boven zegt)? Waarom dan wel of niet?

b. We zijn altijd al snel geneigd een 'labeltje' of 'diagnose' op iemand te plakken die in onze ogen anders functioneert. Maakt het voor jou iets uit wanneer je zou weten wat er precies met Boris aan de hand is, zou je het verhaal dan anders lezen? Waarom wel of waarom niet?

c. Maakt Boris een ontwikkeling door in het verhaal?



Reacties op: Vraag 4: Boris

Meer informatie