Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 16 december 2016 door

Update ma 6 feb : Vraag 11 (de laatste) staat online. Ik mis de laatste dagen wel een aantal mensen bij de leesclubdiscussie en hoop dat iedereen snel weer aansluit. Het loopt zeer goed, we missen (een goeie week voor het einde van de leesclub) nog slechts 3 recensies en 3 eindoordelen. Ik ga ervanuit dat iedereen daar komende week werk van maakt, ik kijk er naar uit om het eindverslag te schrijven :-)

----------------------------------------------------------------------

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het eindelijk in handen hebt ? 

2. Wat verwacht je van dit boek ? Doet de korte inhoud je aan andere boeken denken ? Indien ja, welke en waarom ?

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl ? Laat ook even weten of je al eerder iets van Sarah Pinborough gelezen hebt. 

4. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal ?

5. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal ? Wie spreekt je het meeste aan en waarom ?

6. Wat vind je van de opbouw van het verhaal ? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven ? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief.

7. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt ? 

8.  Waarom zijn sommige mensen zo goed in manipuleren, denken jullie ? En waarom is de ene persoon een gemakkelijker slachtoffer dan iemand anders ? 

9. Wat vonden jullie tijdens het lezen van die 'second door' ? Vonden jullie de uiteindelijke ontknoping geslaagd, konden jullie daar helemaal in meegaan ? 

10. Kijk even terug naar je antwoord op vraag 2 en vertel of je verwachtingen van een paar weken geleden uitgekomen zijn. Waarom wel/niet ? 

11. Zou je in de toekomst opnieuw deelnemen aan een leesclub rond een Engelstalig boek ? Was de taal op enig moment een struikelblok ? 

Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd