Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Bijenvader'

op 02 februari 2017 door

Zes lange jaren werkte Esther Sprikkelman aan haar debuut. Het resultaat is een compact, ingetogen YA-verhaal over een vriendenclubje op het platteland van de jaren 80. Lees de voorpublicatie en oordeel of je je binnenkort wilt inschrijven voor de leesclub om dieper te graven in de lagen van Bijenvader.

Volgens uitgeverij Lemniscaat is Bijenvader een ingetogen debuut over eerste liefdes en vriendschap dat laat zien hoe beklemmend het leven in een kleine gemeenschap kan zijn. Esther Sprikkelman was zangeres en liedjesschrijver voor zij aan de slag ging als docent Nederlands. De verleiding van het schrijven verdween niet en na zeven jaar ligt nu haar eerste boek Bijenvader in de winkel.  

Bijenvader

Het verhaal speelt in de zomer van 1985. Henrico, het vriendje van hoofdpersonage Johanne, ligt in coma. Johanne is bang dat hij haar vergeten zal zijn als hij wakker wordt en spreekt op casettebandjes haar verhaal in. Op die manier vertelt ze ook de lezer over de maanden die aan een vreselijke gebeurtenis voorafgingen. Over de verhuizing samen met haar moeder en broertje Paulie van de stad naar een dorpje op het platteland. Over haar verliefdheid op de zoon van de snackbareigenaar. Over zijn vrienden en de knappe Dora en haar strenggelovige familie. Over buurman Lomme en zijn bijenkasten waar Paulie geïntrigeerd door raakt. En over de geheimen die de dorpsbewoners en families met elkaar verbinden. Die iemand bij openbaring fataal kunnen worden.   

Benieuwd naar een voorproefje?  

Naar de Sneak Preview



Reacties op: Over 'Bijenvader'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Esther Sprikkelman

Esther Sprikkelman

Esther Sprikkelman was zangeres en liedjesschrijver. Met haar band tourde ze doo...