Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 07 oktober 2017 door

Update 21 november - Vraag 8 staat inmiddels online. Sinds een weekje zijn er een aantal van jullie vermist. Jullie willen op die manier misschien de spanning opdrijven, maar ik heb toch liever dat jullie allemaal weer gezellig meepraten op de discussiepagina. Tot gauw! 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Krysten Ritter is een bekende actrice, ze speelt onder andere mee in Breaking Bad, Jessica Jones en The Defenders. Ken je haar in die hoedanigheid of is ze een nobele onbekende voor je? Heeft haar bekendheid een rol gespeeld toen je je inschreef voor deze leesclub? Waarom wel/niet? 

2. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... En wat verwacht je van het boek? 

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt? 

4. Op een bepaald moment wordt in het boek de vraag gesteld 'Have you ever thought it might be a problem that so many people depend on one company?' En daarom mijn vraag: Ken je plaatsen, in binnen- of buitenland, waar de naam van de stad bijna synoniem is met het bedrijf dat er gehuisvest is? Waar zie je de voor- en/of nadelen? 

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief. 

6. We weten niet altijd wat er zich binnen grote bedrijven afspeelt. Stel dat het bedrijf waarvoor jij werkt het niet zo nauw neemt met de wetgeving en dat je het vermoeden hebt dat er mensen omgekocht worden, wat doe je dan? Voor het gemak gaan we ervanuit dat je niet voor een gigantisch, wereldwijd operatief miljoenenbedrijf werkt. 

7. We kunnen stellen dat Abby Williams het hoofdpersonage van het boek is en dus lijkt het niet onmogelijk dat ze ook in latere boeken van Ritter een hoofdrol zal spelen. Waar zou een tweede boek zich moeten afspelen? In Chicago, waar Abby woont, of toch liever weer in Barrens, waar Condor misschien wel op haar wacht? Verzin een korte plot, m.a.w. aan welke zaak zou Abby werken en welke moeilijkheden kruisen haar pad? 

8. Je hebt Bonfire nu uit. Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg).

9. Stel jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag zou je zeker gesteld hebben aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 

10. Op het eind van het boek had de auteur nog een aantal plotwendingen voor ons in petto. Vond je de uiteindelijke ontknoping geslaagd en geloofwaardig? Voldeed het boek aan je verwachtingen? 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd