Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 30 april 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Ik zal de leesclubvragen opstellen tijdens het lezen, deels zullen deze gebaseerd zijn op de standaard Hebban leesclubvragen, deels zullen ze daar ook zeker van afwijken. De vragen zullen na lezing van het boek een voor een hieronder gesteld worden.

1. Wat is jullie eerste indruk (omslag, formaat, lay-out)? Welke associaties roept het omslag van dit boek bij je op? Doet het je denken aan andere boeken?

2.  Het boek staat bol van de verwijzingen naar films, muziek en andere elementen uit de zogenaamde populaire cultuur. Welke functie heeft dit en maakt dit het boek voor jou als lezer interessanter of juist niet?

3. Wie zijn de hoofdpersonen en hoe ontwikkelen zij zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. In één lange slapeloze nacht overdenkt Elias de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hoe heb je deze verhaalstructuur (inclusief het einde) als lezer ervaren?

5. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl (denk onder andere aan het gebruik van flashbacks / flashforwards, (wisselend) vertelperspectief, tempo, ritme, samenhang, woordkeus, opbouw van zinnen, etc..) Wat is je het meest opgevallen?

6. Dromen spelen een belangrijke rol door het hele boek, welke betekenis geeft dit aan het verhaal?

7. Welke (andere) hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

8. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

9. Kun je als lezer een boodschap uit dit boek halen en zo ja, welke?

10. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

Houvast nodig tijdens het lezen? Vraag je alvast af wat je van het hoofdpersonage vindt, welke hoofdthema's je ziet in het verhaal en hoe de schrijfstijl van de auteur je bevalt. Dit zijn zaken waar je altijd iets mee kunt in de leesclubdiscussie! 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd