Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De droomlijst van Julien Sandrel

op 21 augustus 2018 door

De droomlijst is de debuutroman van Fransman Julien Sandrel. We zoeken 15 gemotiveerde, enthousiaste en gezellige deelnemers voor een Hebban Leesclub met dit boek. Lees hieronder een fragment, bekijk de boektrailer en schrijf je in!

De droomlijst

De twaalfjarige Louis is voor de ogen van zijn moeder Thelma aangereden door een vrachtwagen. Hij ligt in coma, en volgens de artsen is de kans op herstel nihil. Ze besluiten om het nog vier weken aan te zien, hopend op een medisch wonder. Thelma is ontroostbaar. Wanneer ze vervolgens thuis onder het kussen van haar zoon een klein schrift vindt waarin hij zijn dromen heeft opgeschreven – een bucketlist met bijzondere wensen, zoals het volgen van een voetbalclinic, een tattoo laten zetten, of een druk kruispunt in Tokio oversteken – besluit Thelma om de dromen van Louis te realiseren zodat hij vredig kan sterven. Maar dan komt ze bij de moeilijkste wens: mijn echte vader vinden.

Lief, kostbaar wonderboekje,
Ik vertrouw je de lijst toe van alle ervaringen die ik zou willen meemaken voordat ik sterf: mijn wonderen. Het is iets als een lijst met dromen, maar niet helemaal, want ik heb alleen  dingen opgeschreven die me te realiseren lijken. Het is een open lijst. Ik zal hem zo nu en dan aanvullen, als ik ergens aan denk, aan iemand denk, aan iets cools of iets diepzinnigs. Omdat ik er niet van uitga dat ik meteen doodga, heb ik je op je dikte uitgekozen, lief, kostbaar wonderboekje. Isa heeft me op het idee gebracht. Ze staat op de lijst;-)
Slaap lekker, wondertjes!
Louis

Lees hier een fragment



Reacties op: De droomlijst van Julien Sandrel

Meer informatie

Gerelateerd