Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De ideale man van Mathilde Hoekstra

op 01 maart 2019 door

Wat als je alles hebt, en dan tóch verliefd wordt op een ander? Mag je dan voor jezelf kiezen of blijf je bij het vertrouwde? ‘De ideale man’ van Mathilde Hoekstra is een komisch en herkenbaar verhaal over een jonge moeder die uit haar ingedutte relatie wil stappen. Lees een fragment en schrijf je in voor de Hebban Leesclub met deze roman.

Mathilde Hoekstra debuteerde in 2014 met de roman Bella Donna, waarvan het manipulatieve hoofdpersonage gebaseerd was op een van haar collega’s toen zij nog als redacteur werkzaam was. Inmiddels werkt Hoekstra als hoofd Communicatie en Design bij War Child, maar ze vond de tijd om aan een nieuwe roman te beginnen. Ook dit tweede boek is deels gebaseerd op haar eigen leven:    

‘Toen ik verliefd werd op een andere man wist ik niet wat me overkwam, vertelt Hoekstra. 'Ik had een prima leven, een leuke vent, twee fantastische kinderen. Hoe kon dat zomaar gebeuren? Later begreep ik dat het wat genuanceerder lag. Dat het niet aan hem lag, maar aan mij. Dat de rol die ik had aangenomen – moeder, redacteur, vrouw van – niet meer bij me paste. Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat meer dan de helft van alle Nederlandse vrouwen dat gevoel kent. Dit boek is voor hen. Want waarom cijferen we onszelf eigenlijk weg? Mogen we geen fouten maken? Doen we alles om de lieve vrede te bewaren? En waarom rust er nog altijd zo’n geweldig taboe op vrouwen die hun man verlaten?’  

De fout van haar leven of de beste beslissing ever?  

In De ideale man wil de Bloemendaalse Evelien de perfecte moeder zijn, maar ze kan niet koken, haat het huishouden, schreeuwt iets te vaak tegen haar dochters en heeft nooit meer seks.  Tijdens een feestje botst ze tegen Kees op, die haar meevraagt naar een hotel. Evelien houdt de boot af, maar hij zegt dat ze er niet over moet nadenken, maar moet voelen. Evelien gaat verder met de kinderverjaardagen met te veel wijn, maar Kees’ opmerking laat haar niet los. In haar zoektocht naar een bewust en gelukkig leven valt Evelien toch voor Kees. Ademloos luistert ze naar zijn verhalen over kwantumfysica, non-dualisme en spiritualiteit. Wanneer hij haar aanraadt naar een controversiële relatietherapeut te gaan, worden Eveliens stappen steeds groter. Ze voelt dat ze op de juiste weg zit. Of maakt ze de fout van haar leven?  

Nieuwsgierig geworden? Lees een fragment via onderstaande roze knop!

Lees hier de Sneak PreviewReacties op: De ideale man van Mathilde Hoekstra

Meer informatie

Gerelateerd