Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 04 december 2017 door

Update 15 februari: Vraag 11 staat online, daarmee zijn alle discussievragen geplaatst. Vergeten jullie alsjeblieft niet om jullie recensies ten laatste dit weekend online te zetten? Alvast bedankt! 

Update 12 februari: Na een vragenvrij weekend gaan we vandaag verder met vraag 8. Over een week sluiten we deze leesclub af, dus is het allicht een goed idee om alvast aan een recensie te beginnen denken. 

Update 8 februari: Kan iedereen aansluiten alsjeblieft en zijn bijdrage leveren aan de vragen 3-4-5-6? 

Update 5 februari: Het is zover, we beginnen vandaag aan de inhoudelijke discussie! Vraag 3 staat klaar, kom dus allemaal even langs, want morgen gaan we meteen door met vraag 4. Have fun! 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN  (aangepast 1 februari) 

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

2. Wat verwacht je van het boek? En waar zijn die verwachtingen op gebaseerd (vorig boek van de auteur, leesfragment, korte inhoud, recensies, ...)? 

3. Het boek begint met een soort stamboom. Hoe relevant vond je het overzicht met alle namen? Was je zonder de lijst verloren gelopen of vond je die helemaal niet nodig? Hoe sta je in het algemeen tegenover boeken met heel veel personages? 

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt?

5. Over het Oneindige Familie Project kun je veel zeggen. Wat is voor jou het meest positieve en het meest negatieve element van het experiment, zowel voor ouders als voor kinderen?

6. Hoe getekend is dr. Grind door de Constante Frictie Methode die zijn ouders in zijn kinderjaren op hem uitprobeerden? In welke mate heeft die zijn leven beïnvloed en meegespeeld in zijn beslissing om het Oneindige Familie Project op te starten? 

7. Hoe zit het met emotie en diepgang in dit boek? Waren deze elementen voldoende aanwezig zodat het boek je wist te raken? Waarom wel/niet?

8. De kans dat het project op een of ander moment zou mislukken, was reëel. Uiteindelijk is het overspel van Ellen en Jeremy het begin van het einde. Was je verrast door de manier waarop de familie uit elkaar begint te vallen of had je een andere aanleiding verwacht? Hoe ziet jouw alternatieve scenario eruit?  

9. Uiteindelijk is er een happy end voor Izzy en Preston (dr Grind). Vind je dat een passend slot voor het boek of zag je eerder een andere toekomst voor hen? Hoe zou die er dan uitzien?

10. We gaan er even vanuit dat het boek verfilmd wordt. Wie zie jij in de rollen van Izzy en dr. Grind? Als je een leuke acteur weet voor een van de andere personages, laat maar horen! Zou je naar de film gaan kijken als je het boek niet gelezen had en er een leuke trailer getoond werd? Waarom wel/niet? 

11. Voldeed het boek aan je verwachtingen? Zie ook je reactie op vraag 1. Was De oneindige familie het eerste boek dat je las van Kevin Wilson of had je hiervoor De familie Fang al gelezen? Ga je dat alsnog doen of ben je eerder geneigd zijn verhalenbundel Graven naar het hart van de aarde een kans te geven?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd