Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3 - Clark Kent of Superman?

op 23 oktober 2022 door

De auteur neemt ons mee in het leven van Conant, de persoon waar het verhaal om draait. Meer dan de tocht die hij maakte krijgen we zijn levensverhaal voorgeschoteld. Op zijn zoektocht naar informatie komt Ben McGrath veel mensen tegen die hem ooit gekend of gezien hebben. Hierbij wordt op verschillende manieren naar hem gekeken. De gekke oom of de vieze zwerver. Superman of eerder de muisgrijze Clark Kent. Een held versus een vreemde vogel. Hoe kijk jij daar tegenaan? Dat gaan we bespreken bij vraag 3.

Vraag 3

Held of loser 

3a.
Vind je dat je voldoende informatie krijgt in het boek om een goed beeld te krijgen van de persoon achter de held Conant?

3b.
Hoe zie jij Conant? Is het echt een held die symbool staat voor de Amerikaanse vrijheidsdrang? Of is het gewoon maar een persoon en maakt McGrath hem specialer dan hij in werkelijkheid is?

3c.
Hoe zou jij Conant in enkele kernzinnen omschrijven? Dit zal voor iedereen anders zijn dus het gaat echt om jouw eigen beleving.

3d.
We krijgen ook een beetje zicht op de auteur als persoon. Zie jij gelijkenissen tussen de schrijver en Conant? En in welk opzicht verschillen ze van elkaar?

 



Reacties op: Vraag 3 - Clark Kent of Superman?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ben McGrath

Ben McGrath

Ben McGrath is al vele jaren journalist bij The New Yorker. Nadat...