Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: (Spannings)opbouw en plot

op 01 mei 2022 door

5. (Spannings)opbouw en plot

In een thriller/spannend verhaal is het belangrijk dat er sprake is van een goede spanningsopbouw en een of meerdere verrassende plottwists.

a. Eerst even over de opbouw van het verhaal in korte hoofdstukken, heen en weer springend tussen de gebeurtenissen op Paaseiland en in Zeeland afgewisseld met stukken uit de museumcatalogus met betrekking tot Roggeveen. Vond je deze opbouw prettig lezen? Graag met toelichting waarom je dat vond.

b. Vond je beiden verhaallijnen even interessant of ging je voorkeur uit naar een van de twee? Licht toe waarom je dat vindt.

c. Dan verder met de spanningsopbouw. Waren er voldoende elementen en plottwists die het verhaal de nodige spanning meegaven? Graag met toelichting waarom je dat vindt.

d. Waren er grote verrassingen die je niet had zien aankomen? Zo ja, waardoor was je het meest verrast?

e. Wat vond je van de uiteindelijke ontknoping? Wist de auteur je te verrassen of zag je het al van mijlenver aankomen?

f. Het verhaal eindigt met een epiloog, Vond je dat nodig voor de afsluiting van dit verhaal? Graag met toelichting waarom je dat vindt.

Plaats je antwoorden in het witte discussieveld onderaan. Wil je reageren op een andere deelnemer, gebruik dan de GRIJZE reageerknop. 



Reacties op: Vraag 5: (Spannings)opbouw en plot

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...