Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 01 februari 2019 door

Update 11 maart: Het is jullie vast niet ontgaan, woensdag sluiten we deze leesclub af. Ik heb onderaan deze pagina even opgelijst wat nog ontbreekt, hopelijk klopt mijn administratie... Eindverslag volgt eind van de week. Fijne avond, iedereen!  

Update 6 maart: Ondertussen zijn we bij vraag 8 aanbeland, we gaan als een speer. Esli, sluit jij weer aan alsjeblieft? Langzaamaan wordt het ook tijd om aan die recensie te denken, een klusje voor dit weekend? 

Update 27 februari: En we zijn vertrokken, vraag 3 staat online. De komende anderhalve week zullen nog zeven vragen gesteld worden. Er komt niet bij elke nieuwe vraag een officiële notificatie, dus kom zeker om de dag eens kijken (elke dag is natuurlijk nog beter). Succes iedereen en fijne dag! 

Update 23 februari: Heeft iedereen het meegekregen? We starten nu woensdag 27 februari met de (echte) discussie. Zorg ervoor dat je het boek uithebt als je naar de discussiepagina komt, want spoilers zullen niet te vermijden zijn. Geen probleem als je één of twee dagen later aanschuift, maar laat dan in het café even weten hoever je bent. Fijn (lees)weekend nog! 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN  (aangepast)   

1/ Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

2/ De stille patiënt zou heel duidelijk een psychologische thriller zijn. Heeft zo'n thriller, die het vaak van onderhuidse spanning moeten hebben, jouw voorkeur of hoop je stiekem toch op veel actie, geweld en bloed? Waar hou je echt niet van in een thriller? 

3/ Het is zeer opvallend dat we Alicia bijna uitsluitend leren kennen door haar sporadische dagboekfragmenten. Theo lijkt de leiding te nemen in het boek, doordat hij zijn verhaal in de ik-vorm doet. Wat vind je van deze opbouw van het verhaal? Hoe sta je in het algemeen tegenover perspectiefwisselingen, flashbacks en flashforwards?

4/ Wie was voor jou het hoofdpersonage, Alicia of Theo? Wat is de reden voor jouw keuze? Heeft de ontknoping je gevoel daarover nog versterkt of net niet? 

5/ Welke scène is je het meest bijgebleven? Dat kan iets verdrietigs zijn, maar ook een mooi moment of nog iets helemaal anders. Waarom precies kies je voor dat stukje?

6/ Wat is voor jou het hoofdthema in het boek? Kun je vertellen waarom je voor dat thema kiest? 

7/ Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg). 

8/ Op een schaal van 1 tot 10, hoe spannend vond je het boek? Op welke manier probeerde de auteur de spanning op te drijven? Werkte dat goed voor jou? Bij deze vraag kun je verder alles noteren wat met de spanning in het boek te maken heeft. 

9/ We gaan ervan uit dat het boek verfilmd wordt voor tv. Wie zie jij in de rol van Alicia en Theo? Ken je ook een leuke acteur voor een aantal van de andere personages? Geen probleem als je geen acteurs bij naam kent, in dat geval laat je gewoon even weten hoe Alicia en Theo er in jouw hoofd uitzien. Zou je naar de film kijken als je het boek niet gelezen had en er een leuke trailer getoond werd? Waarom wel/niet? 

10/ Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag had je nog gesteld aan de deelnemers? Reacties/antwoorden op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom, kom dus ook de komende dagen een kijkje nemen bij deze laatste discussievraag. 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'. 



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd