Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De wereld gedeeld door twee van Stephen Kiernan

op 28 april 2021 door

Stephen Kiernan levert met De wereld gedeeld door twee zijn vierde roman af, de eerste die naar het Nederlands is vertaald, door Els van Enckevort. Wiskundige Charlie Fish werkt in het diepste geheim aan het Manhattan Project, en ontdekt pas later wat ze gecreëerd hebben. Hij en zijn vrouw zoeken jarenlang naar vergeving. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub!

'Het meest liefdevolle, beangstigende en belangwekkende boek dat je dit jaar zult lezen.' – auteur Jenna Blum

Stephen Kiernan was twintig jaar werkzaam als journalist voor hij begon met het schrijven van boeken. Naast vier romans heeft hij ook twee non-fictieboeken op zijn naam staan, en voor zijn journalistieke werk heeft hij meer dan veertig prijzen ontvangen. Ook is hij gepassioneerd voorvechter voor palliatieve zorg, waarin hij een adviserende rol heeft en veelgevraagd spreker is.

Kiernan baseerde zijn hoofdpersonage op Charlie Fisk, een jonge wiskundige die als negentienjarige gerekruteerd werd voor het Manhattan Project. Kiernan ontdekte dat niet alleen Fisk zich zorgen maakte over het maken van een atoombom, maar vele wetenschappers die betrokken waren bij het project probeerden door middel van petities en brieven aan de president te voorkomen dat de bom daadwerkelijk zou worden gebruikt.

'I wanted to explore the struggle of that man's conscience, and I wanted to do it in the context of a love story, because his partner, Brenda, is outside of the Manhattan Project. She's not allowed to know what he's working on,' vertelt Kiernan in een interview met VPR. 'So the love story between them is really the framework for looking at this very difficult time for the conscience of the scientists.'

De wereld gedeeld door twee

De wereld gedeeld door twee van Stephan Kiernan is een historische roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.

Van 1942 tot 1946 leiden de VS operatie Manhattan Project waarin wetenschappers in het diepste geheim werken aan het ontwikkelen van een atoombom. Op het levens- en liefdesverhaal van een van hen werd deze roman gebaseerd.

Briljant wiskundige Charlie Fish krijgt twijfels over de aard van zijn werk, maar zijn vrouw Brenda spoort hem aan vol te houden. Dan ontdekken Charlie en Brenda dat ze – zonder het te weten – hebben meegewerkt aan een gruwelijk wapen dat de wereld voorgoed verandert. Hun wereld stort in. Het trekt diepe sporen in hun relatie. Maar gaandeweg ontdekken Brenda en Charlie troost en hoop in de schoonheid van muziek.

Lees een sneak preview



Reacties op: De wereld gedeeld door twee van Stephen Kiernan