Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 19 mei 2018 door

UPDATE: Vraag 10 + schrijf je recensie staat online! 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

1. Wat vind je van de titel: Desalnietbemind? Vind je het passen bij het verhaal? Hoe vat jij de titel op?

2. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

3. Zoals jullie al eerder hierboven hebben genoemd, begint het verhaal als een roman, dan een detective en eindigt als een thriller. Wat vinden jullie van deze opbouw en overgangen? Draagt het bij aan de geloofwaardigheid?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? We weten dat Desalnietbemind een debuutroman is en dat Annabel Jonk een pseudoniem is. Kun je dit merken aan de schrijfstijl?

5. Hoe ontwikkelt de plot zich? Heeft de schrijfster je kunnen verrassen?

6. Martha gaat met de jeugdvrienden van Victor een tocht maken. Begrijp je dat ze dat gaat doen, terwijl ze die vrienden eigenlijk helemaal niet vertrouwd? Wat had je verwacht dat er op die tocht zou gebeuren?

7. Bij de vorige vraag hebben, en eerder ook al, hebben we het over Martha gehad. Maar welke andere personages spraken jou juist wel of juist niet aan?

8. Wat is volgens jou het opvallendste element (gebeurtenis/thema oid) in dit verhaal?

9. Heeft de auteur je kunnen raken? In positieve of negatieve zin? 

10. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen? Zou je nog een boek van deze auteur gaan lezen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd