Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 06 januari 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1;
Wat vond je de meest opvallende karaktereigenschappen van Freya en hoe zag je dit in het verhaal terug? En van Huldar??

Vraag 2:
DNA start met een bijzondere moord. Er werd enkele alinea's nogal geheimzinnig gedaan over wat er nu precies gebruikt was voor de moord.
Welk effect had dat op jou? had je dit voorwerp zelf al bedacht en wat vind je ervan dat Yrsa deze handelswijze heeft gebruikt?
En was het effect toen bij de 2de moord dezelfde geheimzinnigheid werd ingezet?

Vraag 3;

Wat vind je van de rol van Margret? En hoe beoordeel je de wijze van verhoren, hoe zit het o.a. met de geloofwaardigheid daarvan?

Vraag 4;

Wat vind je wel of niet prettig aan de schrijfstijl & het tempo van het verhaal van Yrsa S.? En past dit naar jouw mening bij een thriller?

Vraag 5;

Wat kun je vertellen over de opbouw van het plot? Welke momenten werkten spanningverhogend?

Vraag 6;

Vind je, terugkijkend, de cover passen bij het verhaal? Wat zie je erin? En hoe zit dat met de titel? Is deze goed gekozen of weet je ook een andere passende titel?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd