Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 24 oktober 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Warmdraaivraagje (te vinden in het café): Wat zijn je verwachtingen van het boek als je afgaat op de cover en de flaptekst?

1. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl?

2. Welk personage vonden jullie het leukst en waarom?

3. Omschrijf het boek in drie kernwoorden, zonder verdere uitleg te geven.

4. Motiveer je keuze van vraag 3.

5. Welk stuk uit het boek heeft het meest indruk op je gemaakt?

6A. Stel je voor: je werkt in een boekhandel en een klant komt naar je toe met dit boek. De klant vraagt hoe je dit boek zou omschrijven en of je het wel of niet zou aanraden. Wat zou jouw (eerlijke) antwoord hierop zijn?
6B: In welk genre zou je dit boek indelen?

7. Als jij een vraag aan Robert van Oirschot zou mogen stellen; welke zou dat dan zijn?

8. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt het plot zich?

9. In het café vroeg ik jullie wat de verwachtingen vooraf waren. Zijn deze verwachtingen vervuld en waarom?

10. Welke vraag brandt er nog op jouw lippen en had je zeker gesteld als je coordinator was geweest?
Het is leuk als we op deze vragen reageren, maar het is niet verplicht. Wel zie ik graag minimaal een vraag of een antwoord op een vraag die door iemand anders is gesteld.


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd