Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 04 november 2022 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

Vraag 1
a: Wat is je eerste indruk? Uitgaande van de cover, de achterflap enzovoorts...
b: Wat zijn je verwachtingen van dit verhaal, wat maakte dat jullie dachten, bij deze leesclub moet ik zitten, dit boek moet ik lezen?
c: Hebben jullie de eerdere boeken van Lauren Kate gelezen of is dit jullie eerste kennismaking met haar?

Vraag 2:
a. Wat vond je in het algemeen van de schrijfstijl? Vond je het prettig en gemakkelijk lezen of moest je er goed je aandacht bij houden? Denk daarbij ook aan woordgebruik en lengte van zinnen.
b. Hoe zou je schrijfstijl omschrijven? Vond je het bijvoorbeeld passen bij dit verhaal? Waarom wel of waarom niet?

Vraag 3:
a. Wat vind je van de cover en past deze bij het verhaal? 
b. Wat vind je van de titel van het boek? Past deze bij het verhaal?
c. Welke van deze 2 covers vinden jullie het mooist?

e725dfdc564b2279ed247b65c5f6432b.png




Vraag 4:
4a. Wat vinden jullie van de setting van dit boek?
4b. Het verhaal speelt zich op verschillende plekken af, zoals het central Park, New York, Washington maar ook een plaatsje in Italie, welke plek is jullie het meeste bijgebleven tijdens en na het lezen.


Vraag 5:
5a. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
5b. Als je de titel bekijkt dan zou je kunnen zeggen dat het boek draait om een onverwachte wending, is de schrijfster hierin geslaagd  volgens jullie en waarom wel of niet?
5c. Als je het boek in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven welke kernwoorden zou je dan gebruiken?

Vraag 6:
6a. Wat vonden jullie van de manier hoe de personages zijn neergezet, Was er een personage wat je meer aansprak en waarom?6b. Wat zouden jullie veranderen aan de personages als jullie de auteur zouden zijn?
6c. Konden jullie meeleven met Lanie vanwege haar relatie met Ryan, maar ook toen haar grote heldin een man bleek te zijn, wat vonden jullie ervan hoe Lanie hier mee omging?

Vraag 7: 
a Wat is jullie het meeste opgevallen in dit verhaal? Of het meeste bij gebleven?
b Als jullie een zin of Quote hebben die je is opgevallen kun je hem hier ook kwijt.

Vraag 8:
a. Lauren Kate is vooral bekend van haar Young Adult Fallen serie, dit is haar eerste Feelgood boek is ze geslaagd in het schrijven van een echte feelgood?
b. Is dit boek een aanleiding voor jou om nog andere boeken van Lauren Kate te gaan lezen? Waarom wel of waarom niet?

Vraag 9:
a. Stel het boek zou verfilmd worden, en jullie zouden de acteurs en actrices mogen kiezen, wie zien jullie dan voor je als Lanie, maar ook wie zien jullie voor je voor de andere personages, zoals Oma BD, Maddie en Rufus, Noa Callaway, Ryan? Jullie mogen je fantasie de vrije loop laten, ben heel benieuwd met wie jullie aan komen!
b hebben jullie zelf nog een vraag die jullie gemist hebben en waar jullie heel erg benieuwd naar wat jullie meelezers ervan vinden?

Vraag 10: Zijn de verwachtingen die jullie hadden van dit boek uitgekomen, waarom wel en als het niet zo is waarom niet?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lauren Kate

Lauren Kate

Lauren Kate groeide op in Dallas, ging naar school in Atlanta, en begon met schr...