Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gevangen in leugens van Femke Roobol

op 10 oktober 2022 door

Over het boek

1914. Éloi en Julia worden gerekruteerd door de Britse inlichtingendienst. Hun loyaliteit en de liefde voor elkaar worden op de proef gesteld als ze een Duitse officier moeten bespioneren. Er volgt een spel van kat en muis waarbij hun band onherroepelijk verandert. Is er na de oorlog nog een kans om deze te herstellen?

Leesfragment

Lees je graag historische romans en ben je geïntrigeerd door het liefdesverhaal temidden van spionage tijdens de Eerste Wereldoorlog? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Gevangen in leugens.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Femke Roobol (1966) studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en heeft ook een jaar Scandinavistiek gestudeerd. Ze spreekt naast het Nederlands dan ook Deens, Duits, Engels, Frans en Italiaans. Ze werkte bij verschillende taalinstituten als taaltrainer voor volwassenen en als docent Frans op een middelbare school. Op een gegeven moment besloot ze zich aan haar carrière als auteur te wijden en heeft inmiddels negen historische romans op haar naam staan.

Op haar website vertelt ze dat ze graag verhalen vertelt zoals iedereen die zou kunnen meemaken, maar dan tegen een historisch decor. Zo heeft ze al geschreven over het Wenen en Salzburg van de 18e eeuw, Nederlands-Indië, de watersnoodramp van 1953, het Deense hof, het Leiden van de 18e eeuw en – in haar meest recente roman – het Nederland en Duitsland ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

'Om de sfeer van die tijd goed te kunnen treffen in mijn boeken, doe ik onderzoek naar die tijd door naar oude films te kijken en in archieven, boeken en andere publicaties op te zoeken hoe het leven toen was.'

Twee koorddansers spelen de hoofdrol in Gevangen in leugens. Roobol laat weten dat ze twee hoofdpersonen wilde opvoeren die ten eerste aan de onderkant van de samenleving leefden, alsook twee personages die werden aangetrokken door een avontuurlijk en trekkend bestaan. 'Ideale kandidaten voor smokkelarij en spionage,' vertelt ze.



Reacties op: Gevangen in leugens van Femke Roobol

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Femke Roobol

Femke Roobol

Femke Roobol (1966) studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en werkte als taal...