Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hazer van Jeroen Thijssen

op 17 februari 2017 door

Over Jeroen Thijssen zegt zijn uitgever: 'Jeroen Thijssen schrijft ongelooflijk sfeervol en zintuiglijk, en daarnaast is hij een meester in het opbouwen van spanning, het verzinnen van een sterke plot en het doen van research. Ik vind hem een van de beste Nederlandse auteurs van dit moment.' Uitstekende gelegenheid om zijn nieuwste boek Hazer, een rijke en gelaagde roman over goed en fout, idealen en realiteit, eens te onderwerpen aan een vijftienkoppige Hebban Leesclub.

Hazer

Haarlem, 1979. Wanneer de ouders van de 18-jarige Rogi naar Ierland vertrekken, staat hij er alleen voor. Hij kan nergens een kamer vinden en besluit in een kraakpand te gaan wonen. Als een van de eerste bewoners maakt hij mee hoe de Hazer van een krot verandert in een gestructureerde woongemeenschap. Hij vecht mee bij de Vondelstraat en het Kroningsoproer. Maar naarmate de krakersbeweging extremer wordt, groeit zijn twijfel. Op de achtergrond speelt Rogi’s familie een grote rol: zijn ouders die het zwaar hebben in Ierland, zijn grootmoeder met haar geheimen én de oorlogsgeschiedenis van de beide families, die Rogi langzaam maar zeker ontdekt.

Lees hier een fragment uit Hazer



Reacties op: Hazer van Jeroen Thijssen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeroen Thijssen

Jeroen Thijssen

Jeroen Thijssen is journalist en schrijft voor dagblad Trouw. Hij publiceerde ee...