Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Het dossier'

op 25 januari 2017 door

Haar in 2013 verschenen debuut Vrij uitzicht landde vanuit het niets op nominatielijsten van de Schaduwprijs (beste thrillerdebuut) en de Crimezone Debuutprijs. In de Hebban Leesclub scoorde ze met dit boek een 8,7. Op 26 januari verschijnt dan eindelijk de nieuwe thriller van Anya Niewierra: Het dossier. Lees een voorpublicatie en schrijf je in voor de leesclub!

'Nagelbijtend spannend', noemt thrillerauteur Marion Pauw Het dossier al. 'Een parel binnen de Nederlandstalige misdaadliteratuur', zegt Tomas Ross. Boekhandelaren vinden de thriller 'overrompelend echt' en hebben het 'in één adem uitgelezen'. Het dossier biedt orgaanroof en kunstvervalsing in de setting van het voormalig DDR.

Het dossier

De 46-jarige Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. De Nederlandse recherche stuit tijdens het onderzoek op het duistere DDR-verleden van Josta. Daarom keert Josta terug naar Oost Berlijn, waar ze destijds als kunstvervalser deel uitmaakte van de zogenaamde ‘Königstein Gruppe’. Dit team van vervalsers dat werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime, werd vlak voor de val van de Muur door de Stasi afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen.

Reden: Het Dossier.

25 jaar later blijkt Het Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht van de daders blijkt groot. Enorm groot.

Nieuwsgierig naar Het dossier?

Lees hier een voorpublicatie



Reacties op: Over 'Het dossier'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...