Ten..." />
Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Meer achtergrond informatie

op 01 mei 2024 door

De auteur gaf in zijn voorwoord aan:

"Je kunt dit boek misschien beter niet kopen. Ik besef dat ik dit als schrijver eigenlijk niet hoor te zeggen, maar ik ben graag meteen eerlijk tegen je.

Ten eerste: als je mijn vorige boeken niet hebt gelezen, dan is dit niet zo'n geschikt beginpunt. 

Eerder heb ik De naam van de wind en De angst van de wijze geschreven. Als je benieuwd bent naar mijn werk, begin dan vooral met die boeken, want dat is de beste manier om kennis te maken met mijn wereld. Dit boek gaat over Bas, een personage uit die serie. En hoewel ik mijn best heb gedaan om er een op zichzelf staand verhaal van te maken, zul je een hoop context missen als je hiermee begint."

(Het tweede punt is voor ons niet van belang en daarom benoem ik deze niet)

Bj het beantwoorden van de vragen gaat het nog niet om de inhoud of schrijfwijze (deze vragen komen nog), maar puur om het gegeven wat hij in het voorwoord zei, dat hij vond dat je niet met dit boekje moest beginnen. 

3a Wat dacht je toen je dit las?

3b Ben je het met de auteur eens, dat je een stuk stuk informatie mist, of vond je het wel goed om zo de sfeer te proeven van zijn schrijfwijze? Een soort teaserboekje dus. 

3c Heeft het boek je nieuwsgierig gemaakt om de andere delen ook te lezen? 



Reacties op: Vraag 3: Meer achtergrond informatie

Meer informatie

Gerelateerd