Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindoordeel - Liefde met gebruiksaanwijzing

op 25 oktober 2017 door

Over het boek Liefde met een gebruiksaanwijzing:

Mannen werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.
Gaan ze elkaar echt vinden? En zijn het de mannen die een gebruiksaanwijzing nodig hebben of de vrouwen eigenlijk ook.

De leesclub:
We begonnen deze leesclub met een extra grote groep, zo lazen Maryam en Annemiek mee met hun eigen exemplaar, Hadden we een Laura extra die ook een boek op de mat vond.
Nadat ook Lore het boek had ontvangen met een beetje vertraging konden wij echt aan de slag

De cover:
De cover van dit boek is echt heel kleurig zo viel Sabrina en Annemiek op dat er een kring van een wijnglas op stond.
De vlinders op de cover staan voor de vlinders in de buik volgens Thea, net als de kleur blauw op de cover staat voor een blauwtje lopen.
Het is dus een passende cover voor dit boek, de meeste van ons hadden hem dan ook zeker opgepakt in de boekhandel.

De personages:
Alix de vriendin van Robin was echt een draak was het oordeel van de meeste van ons.
“Robin is mijn favoriete personage,hoewel ik de vrolijke opgeruimde Max ook heel leuk vind. Als ik hem in real life tegen zou komen zou hij zeker tot mijn vriendenkring gerekend worden” Thea
“Mijn favoriete personage? Misschien wel Sveta. Zachtaardig, maar wel eerlijk en recht door zee. Behoorlijk alleen door haar niet accepterende schoonfamilie, maar wel eerlijk en open naar Robin” Maartje
.
De personages waren herkenbaar, al zou Robin af en toe wat door elkaar geschud moeten worden en er gewoon voor moeten gaan, zo zouden de meeste lezeressen het toch anders doen dan Robin.
Zo zouden de meeste Alix toch wat sneller hebben duidelijk gemaakt hoe zij hun vriendschap zag, maar ook wat meer openstaan voor de liefde.
“Ondanks alle pijn uit het verleden toch de sprong blijven durven wagen. Want anders leef je niet” Juul

Titel en schrijfstijl:
De Titel van dit boek is heel goed gevonden zo vond Dayenne “In de liefde moet je sowieso de gebruiksaanwijzing van de ander leren kennen, maar door het verleden van Robin, maar ook Max, is het bij hen nog veel meer van toepassing”
Bianca schrijft vind het stom dat de gebruiksaanwijzing er niet gewoon bijgeleverd werd.
Alleen Wietske was er niet ondersteboven van, maar wist ook geen betere titel, dus hij kon er mee door.
De schrijfstijl van Aline van Wijnen is vlot en fijn, zo zijn het korte hoofstukjes die je zo doorleest. Waardoor je toch snel nog een ander hoofdstuk leest.
Ook het taalgebruik is vlot en eigentijds in dit boek volgens Conny
Sabrina haalde de humor ook nog extra aan, zo heeft zij in de discussie allerlei zinnen nog extra in de spotlight gezet.
“Aline weet voor mij prima de balans te vinden tussen een heerlijke feelgoodroman met daarin ook verwerkt wat "zwaardere" onderwerpen. Zoals overleden vriendin van Max en het knobbeltje in de borst van Robin.

Dit maakt dat zowel mijn dochters die dertigers zijn als ik als 58 jarige genieten van dit boek” Maryam

Eindoordeel:
Het boek kreeg van iedereen een positieve beoordeling, de een gaf wat meer sterren dan de ander, maar met een gemiddelde van 4 sterren een hele dikke voldoende.

Het boek kreeg 3 keer een 3 de overige cijfers waren een 4, wat het gemiddelde een 3,8 maakt dus 4 sterren
Dikke ****

Quote: Ik heb erg genoten van het verhaal over de 'toch wat krampachtige' Robin, de 'lover uit duizenden' Max, de 'teruggetrokken' moeder, de 'extraverte en egocentrische' vriendin Alix en de 'lieve, onzekere en teruggetrokken' vriendin Sveta”
Maartje
Juul vond het een Mwoah boek maar gaf het toch nog 3 sterren.
Voor liefhebbers van dit genre een leuke feelgood maar voor mij had er wat meer tempo in gemogen en was ik zeer blij een fictief verhaal te lezen want het doen en laten van sommige karakters deden te tenen krommen. Al is het dan toch ook wel weer leuk dat een schrijfster dat bij een lezer kan bereiken”  Conny
vier sterren voor mij!

"Een heel mooi verhaal. Voor mij een eerste kennismaking, maar dat zal niet lang meer duren. Halsoverkop is gereserveerd en ik wacht in spanning op volgende boeken
!"”Lore
“Mijn quote: Robin, Robin, Robin.. Geloof toch weer eens een beetje in de liefde!” Alegna

Het was een gezellige leesclub die erg positief werd afgesloten.
Was ook erg leuk dat de schrijfster Aline van Wijnen erg aanwezig was rond deze leesclub in zowel het café, de discussie, maar ook de gestelde vragen beantwoordde, dit gaf deze leesclub iets Extra’s



Reacties op: Eindoordeel - Liefde met gebruiksaanwijzing

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...