Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 18 december 2016 door

UPDATE: De laatste twee vragen zijn gepubliceerd! 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.


Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN
1. Wat vonden jullie van de tekst op de achterflap van het boek?

2. Wat vonden jullie van de schrijfstijl van de auteur? Is je iets opgevallen?

3. ‘Ignacio was simply not his child, and while Rishi could provide for him the best of all resources, he wouldn’t feel the pull of fatherhood that he’d always expected. Maybe, he thought, this was how all fathers secretly felt. Maybe only mothers needed children.’ 

De gedachten van Rishi worden in deze passage zo oprecht eerlijk omschreven. Ik vond het een genot om te lezen, maar ook iets wat me aan het denken heeft gezet. Zijn jullie het eens of oneens met deze gedachte van Rishi? En waarom?

4. Wat vonden jullie van de ontwikkeling van Kavya in het verhaal? Hoe hebben jullie haar ontwikkeling ervaren?

5. Soli heeft ook een grote ontwikkeling in het verhaal doorgemaakt en heeft zich vooral ontwikkeld tot een liefhebbende moeder die alles voor haar kind zou doen. Een belangrijk moment in het verhaal is een morele kwestie. Laat ze het kind bij zijn amerikaanse ouders die hem van een goed leven kunnen voorzien. Of neemt ze haar kind mee naar Mexico en komt ze met moederliefde een heel eind.

Wat vinden jullie van de keuzes die Soli maakt en hoe de auteur dit heeft omschreven?

6. En aansluitend op de vorige vraag: Dekt de titel de inhoud van het verhaal? Is Ignacio een Lucky Boy? Of hebben jullie het anders geinterpreteerd?

7. Een opvallende scene in het verhaal is wanneer Sylvia door het rode stoplicht rijdt en de politie probeert af te schudden. Ik vond dit een opvallende scene omdat het juist Sylvia was die altijd zo ontzettend voorzichtig was en Soli allerlei tips gaf om vooral niet in aanmerking met de politie te komen. Wat vonden jullie van deze scene? En vinden jullie dat het betrekking heeft op de geloofwaardigheid van het verhaal?

8. Wat vind je van de ontwikkeling van het plot?

9. Ik heb veel geleerd van dit boek. Het was een kwestie waar ik weinig van af wist en ook best wel geschokt door was. En het einde liet vond ik ergens heel triest maar ook heel mooi. Het doet me afvragen: ‘Wat zou ik zelf doen als ik in de schoenen van Soli, maar ook in die van Kavya zou staan?’ Wat hebben jullie geleerd van dit boek?

10. Heeft de auteur je kunnen raken en op welke manier? En zijn je verwachtingen over dit boek wel of niet uitgekomen?

Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over