Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5 | De verrassende opbouw

op 04 februari 2024 door

Er zijn verhalen die chronologische verlopen van het begin tot het eind. Er zijn ook romans waaraan geen touw is vast te knopen als je het verloop van het verhaal bekijkt. Bij dit boek was het verhaal best logisch opgebouwd maar toch zaten er enkele bijzonderheden in. Wat viel ons hierin op?

04-02-2024

Vraag 5: De opbouw van het verhaal

Vraag 5a.

Op de eerste bladzijde onderaan werd ik al een beetje opgeschud, ik raakte in verwarring maar ik had ook weer snel door wat er gebeurde toen ik die zin opnieuw las. Ook andere leesclub deelnemers viel het op dat er soms opvallende sprongen of verrassende twists in het verhaal zaten. Welke elementen zet de auteur in?
Hoe zou jij de opbouw van het verhaal omschrijven? En heb je voorbeelden om jouw omschrijving te verduidelijken?

Vraag 5b.

Hoe beviel jou deze opbouw? Hou jij van verassingen? Hou jij juist van een recht toe recht aan verhaal? Had de opbouw juist meer of minder verrassingen mogen bevatten voor jou?

Vraag 5c.

Weet je een boek dat je onlangs las, waarbij er net zulke springen gemaakt werden als in dit verhaal? Of een roman die juist te veel/te weinig verrassingen had naar jou smaak?

4dab72c92da71d422853aa27ea2cc69c.jpeg

 .



Reacties op: Vraag 5 | De verrassende opbouw

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Satoshi Yagisawa

Satoshi Yagisawa

Satoshi Yagisawa (Chiba Japan, 1977) is afgestudeerd aan de Nihon-universiteit. ...