Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 17 april 2019 door

Update 8 juni 2019, de laatste vraag staat online! Denkt iedereen aan het schrijven van de recensie?!
Woensdag 12 juni wordt deze leesclub afgesloten.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1; Nomade start met een, helaas, best wel actuele proloog. Hoe heb je dit ervaren en deed het iets met de verwachtingen die je al had over Nomade?

Vraag 2; in aansluiting op de jongen die optreedt in de proloog ben ik wel benieuwd wat het door Swallow geïntroduceerde trainingskamp bij jullie opriep? En wat vind je van de geloofwaardigheid hiervan?

Vraag 3; Hoe zou je Marc Dane omschrijven? Wat is, wat jou betreft, zijn belangrijkste of interessantste karaktereigenschap en in welke scène in het boek zag je dat terug?

Vraag 4; Lucy heeft, naast Marc, een behoorlijk grote rol. Hoe vind je dat haar karakter is uitgewerkt en op welke momenten in het verhaal vind je dat ze het beste tot haar recht komt? Waar merk je dat aan?

Vraag 5; Hoe verklaar je de titel "Nomade" en vind je deze passend? Welke alternatieve titel zou ook kunnen passen?

Vraag 6; Hoe vind je dat Swallow de spanningsboog heeft opgebouwd? En kun je een scène beschrijven waarin Nomade voor jou een spanningspiek bereikt?

Vraag 7; Hoe vind je dat het plot is opgebouwd? Is het Swallow gelukt om diepgang aan te brengen en waar merk je dit al dan niet aan? Zijn er voor jou nog losse eindjes?

Vraag 8; Stel je zou Nomade in een "elevator-pitch" moeten verkopen, welke (maximaal) 3 zinnen zou je daarvoor gebruiken

Vraag 9; welke 2 verbeterpunten zou er auteur voor jou moeten toepassen om kans te maken op een extra ster in de waardering?

Vraag 10; Heeft Swallow voldaan aan de verwachtingen die je had bij aanvang van de leesclub, waarom wel of niet? En komen de andere delen, nu al of als ze vertaald worden, nog op je NTL lijst te staan?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken