Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over deze leesclub

op 23 juni 2016 door

Kate Eberlen groeide op in een kleine plaats buiten Londen. Toen ze op haar achttiende bij een familie in Florence werkte, werd ze verliefd op Italië. Na de universiteit en verscheidene banen in retail en kunst, verhuisde Kate met haar man naar Sicilië, waar ze nu Engels doceert. Omdat ik je mis is haar debuutroman. Omdat ik je mis van Kate Eberlen is een meeslepende en hartverwarmende roman voor liefhebbers van David Nicholls en Griet Op de Beeck.


Omdat ik je mis

Italië 1997. Tess is in Florence, als afsluiting van een idyllische vakantie voor ze naar de universiteit gaat. Haar leven staat op het punt voor altijd te veranderen - maar niet op de manier die ze verwacht.
Gus en zijn ouders zijn ook op vakantie in Florence. Hun leven heeft onlangs een dramatische wending genomen. Gus probeert een goede zoon te zijn voor zijn ouders, maar hij wil niets liever dan ontsnappen en ontdekken wie hij zal gaan worden. Gedurende een dag kruisen de paden van de twee achttienjarigen elkaar. Dan keren ze beiden terug naar huis.
In de zestien jaren die volgen, zullen Tess en Gus op heel verschillende manieren uitgedaagd worden door het leven en de liefde. De twee blijven - vaak rakelings - gescheiden door de tijd en het lot. Er is geen enkele kans dat ze elkaar ontmoeten. Of toch wel?

Lees een fragment uit Omdat ik je mis

Uitgever Hedda Sanders wil haar enthousiasme over het boek graag delen:

'Beste lezer, Het liefst wil ik het van de daken schreeuwen. Iedere lezer, iedere boekenliefhebber wil ik het liefst persoonlijk vertellen hoe goed Omdat ik je mis van Kate Eberlen is! Deze roman heeft de ideale combinatie van drama en lichtheid, romantiek, hoop, ernst en humor. Zo’n zelfverzekerde roman komt maar zelden langs. Een uitstekend verhaal op het snijvlak van literair en commercieel, de sweet spot, zoals de Amerikanen zeggen. Omdat ik je mis gaat over twee mensen, Tess en Gus, die elkaar vluchtig ontmoeten in Florence in de zomer van 1997. Na deze ontmoeting lopen ze elkaar jarenlang steeds net mis. Kate Eberlens hoofdpersonen zijn innemend en onweerstaanbaar onvolmaakt. In korte hoofdstukken met wisselend perspectief ga je mee in twee aparte levens die steeds gemeenschappelijke gebeurtenissen hebben. Gedurende een periode van bijna twintig jaar zijn Tess en Gus gescheiden door de tijd, het lot en familietragedie. Al lezende beleef je met hen het antwoord op de tijdloze vraag: wat gebeurt er als je de juiste persoon – de Ware – niet op het juiste moment tegenkomt? Ik werd gegrepen door de vaart, de taal, de gebeurtenissen, het warme gevoel van Italië, de sfeerbeelden van Londen, de speling van het lot, de levensvragen. Het boek is ontroerend zonder sentimenteel te worden, met dat fijne Engelse gevoel voor humor.'



Reacties op: Over deze leesclub

Meer informatie

Gerelateerd