Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

ONM 11 Bonusvraag: Het feuilleton

op 18 september 2020 door

Wendy Brokers begon de Baguette serie als feuilleton op Facebook. Elke dag een deel van het verhaal en iedereen die het wilde mocht meelezen en commentaar geven. Het verhaal werd opgepikt door De Boekerij en Wendy Brokers kreeg de kans om het feuilletonverhaal te bewerken tot een boek.

Ook Leven met een leugen begon als feuilleton en werd een boek en (verrassing) ook Omkijken naar morgen, het verhaal van Femke Martens ontstond live op Facebook voor het in boekvorm uitkwam. Wendy Brokers had inmiddels een hele schare fans die meelazen en meehuilden, want het vehaal van Femke was geen zoetsappig verhaaltje, maar een realistische weergave van een gebroken leven.

In het leesclubcafé rezen er al snel een paar vragen en dat leidde tot deze extra bonusvraag.

11A. Het je wel of niet meegelezen met het feuilleton van Omkijken naar morgen?
11B.  Wat was de reden dat je na het lezen van het feuilleton toch ook nog het boek wilde lezen? Je kende het verhaal toch al?
11C. Wat is je opgevallen toen je het boek las. Waren er opvallende wijzigingen en/of heb je nieuwe scenes ontdekt?
11 D. Vraag van Fannie:  ben wel benieuwd of de lezers van zowel de feuilleton/boek dingen misten (zie ook 11c), en welke ze mooier vonden.
11 E. Als er weer een nieuw boek als feuilleton wordt gestart op FB, lees je dan weer/ook mee? (Niet alleen Wendy Brokers doet het, maar ook Jackie van Laren, Aline van Wijnen, Lis Lucassen, Lily Frank, Tamara Haagmans en Rian van Sevenhuijzen schrijven feuilletonverhalen op FB).



Reacties op: ONM 11 Bonusvraag: Het feuilleton

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...