Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stel een vraag aan Rachel van Charante

op 13 september 2023 door

Rachel van Charante (1985) groeide op in Twente en woont en werkt in Lochem. Ze studeerde Vastgoed en Makelaardij en was jarenlang werkzaam in die sector. Inmiddels is ze freelance tekstschrijver en auteur. Haar debuut Het schuilhuis is geïnspireerd door een prachtig groot landhuis in haar woonplaats Lochem, waarvoor ze uitgebreid research deed naar het verloop van de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek.

Met Schaduwdochter schreef Van Charante het eerste deel van een serie, 'De acht kastelen'. Doordat de roman het eerste deel van een serie is, verliep het loslaten van het manuscript toen ze de definitieve versie naar de uitgeverij opstuurde wat soepeler. 'Bij mijn vorige twee boeken gaf het me – dit klinkt een beetje stom – een vaag gevoel van heimwee, om afscheid te nemen van personages die weliswaar alleen in mijn hoofd bestaan, maar die ik zo lang met me heb meegedragen dat ze op een bepaalde manier tot leven zijn gekomen,' schrijft ze op Instagram.

'Nu is dat anders. Deze roman is het eerste deel van een serie, en sommige personages maken in het volgende deel een comeback.'

Momenteel is de auteur druk bezig met het tweede deel in de reeks. 'Ik lees boeken, kijk docu's, beluister podcasts, noteer vage ideeën, wandel wat, zoom/praat met experts, zit op m'n kont en denk na,' laat ze weten in een Instagram-post.

Stel je vraag

Hieronder kun je al je vragen aan de auteur kwijt. Pas in je vraagstelling nog wel een beetje op met spoilers.



Reacties op: Stel een vraag aan Rachel van Charante

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel van Charante

Rachel van Charante

Rachel van Charante (1985) groeide op in Twente en woont en werkt in L...