Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 24 december 2016 door

Nee, je was (inderdaad) nog niet helemaal klaar met de vragen! Er is er nog één onbeantwoord gebleven... de laatste, echt de aller-, allerlaatste van deze leesclub, en - als je je recensie al bij het boek en een quote daaruit op de Eindoordeelpagina, voorzien van het aantal gegeven sterren geplaatst hebt - dan is dat ook het allerlaatste wat er nog van je verwacht wordt. Behalve het lezen van het eindverslag natuurlijk! Die zal uiterlijk een week na de laatste recensie (en quote) verschijnen op de Eindoordeelpagina. 

e6e54ed83e48ed3b3a6e00a135371c13.png

Voor wie nog niet is uitgelezen zijn hier nog wat aardige (oude) kinderboeken of striptips. Maar wie beide wil combineren en van een mooi verhaal wil genieten is er de nog maar pas uitgekomen Kindred van Olivia Butler in de vorm van een graphic novel geadapteerd door Damian Duffy and John Jennings. 

LEESCLUBVRAGEN 

1. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

2. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent? Wat is het meest opvallende?

3. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en vertelperspectief.

5. AARD: [The sellout] is ten diepste een boek over racisme, gezien door de ogen van Me, wat in zijn geval leidt tot pogingen om "reverse racism" in praktijk te brengen. Wat vinden wij van deze pogingen, zijn ze realistisch, geslaagd, belachelijk, symbolisch, metaforisch, zinloos enz.? Verhelderen zij onze kijk op de VS, ook gezien in het licht van recente gebeurtenissen? Zijn wij complete buitenstaanders of voelen we ons betrokken? Kennen wij dezelfde problemen? Zijn er in onze leesclub mensen die vanuit hun eigen ervaringen illustraties kunnen aandragen?

6. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

7. Raywoman: Plaats minimaal één citaat waar je om hebt moeten lachen. Of het nu om glimlachen, schaterlachen, grinniken of huilen van het lachen ging, maakt niet uit.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven:

30f6f999b91c667e63ba5d5822cbe738.png

Soms is de grijze reageerknop na het plaatsen van een reactie 'verdwenen', maar dat 'probleem' is verholpen als je de pagina vernieuwt/ververst. Klik hier als je niet weet waar je 'vernieuwen' kunt vinden in je browseer.

Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet(s) te maken heeft met een van de vragen, en je (dus) een nieuw onderwerp wilt aansnijden. 

laatste stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over