Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Slaap maar zacht van Linda Jansma

op 14 augustus 2021 door

Linda Jansma (1967) debuteerde meer dan tien jaar geleden met Kwetsbaar, waarvoor ze de Schaduwprijs won. Inmiddels heeft ze meerdere nominaties met haar thrillers op haar naam staan, onder andere voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop. Jansma schrijft zowel korte verhalen als thrillers, en is momenteel bezig aan haar vijftiende boek, dat in 2022 zal verschijnen. Op dit moment geniet ze echter van het feit dat haar nieuwste thriller Slaap maar zacht in de boekhandel ligt.

Jansma schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema. Ze weet haar lezerspubliek al jaren aan zich te binden dankzij haar filmische beschrijvingen en oog voor detail. Dat is in Slaap maar zacht niet anders, dat zich grotendeels afspeelt op de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis. Ook hier ging gedegen onderzoek aan vooraf, zodat de thriller zo levensecht mogelijk is.

Slaap maar zacht

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze.

Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de IC-afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?

Leesfragment

Ben jij net als Maud benieuwd welk geheim de comateuze man op haar afdeling heeft, en wie er achter hem aan zit? Hieronder vind je alvast een sneak preview van de proloog en het eerste hoofdstuk van Slaap maar zacht. Spreekt het boek je aan? Schrijf je dan in voor de leesclub!

Lees hier de eerste pagina's



Reacties op: Slaap maar zacht van Linda Jansma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrille...