Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8: Setting historische roman

op 21 januari 2023 door

Vraag 8: Setting historische roman (21/1)

Stof tot zwijgen is deels een historische roman die speelt begin en eerste helft van de 20e eeuw en laat de verschillen zien tussen arbeiders en fabriekseigenaren. Het klassenverschil was groot en er speelde veel op het gebied van stakingen en macht.

8 a. Hoe heeft Tjoelker deze setting uitgewerkt? Kon je er een goede voorstelling van maken? 

8 b. Het boek is een vermenging van feit en fictie. Hoe is dat bevallen? Las je het als fictie of was je je bewust van de vermenging met ware gebeurtenissen?

8 c. Op de achterflap wordt een melding gemaakt van de feitelijke gebeurtenis waarbij een Joodse textielfabrikant werd gedwongen om de stof met Jodensterren te maken. In het boek is deze gebeurtenis opgenomen, maar is slechts een klein onderdeel van het verhaal, met grote gevolgen. Hoe heb je dit tijdens het lezen ervaren?

8 d. Heb je nog iets kunnen leren van de geschiedenis in het boek, was er iets wat je niet wist? Of heb je nog dingen opgezocht op google? Zo ja wat?



Reacties op: Vraag 8: Setting historische roman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mariska Tjoelker

Mariska Tjoelker

Ik ben Mariska Tjoelker; lezer én schrijver. Mijn debuut Mien - Een vergeten ges...