Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 08 oktober 2017 door

De laatste vraag, omdat we het in de voorgaande vragen al zoveel over Frank hebben gehad, dat we de vraag over Frank wel over kunnen slaan. We sluiten de leesclub af met de gebruikelijke vraag over wat je verwachtingen voorafgaand aan het lezen van het boek waren en hoe die - al dan niet - zijn uitgekomen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN 

237541b2d71425f95676468c6fbe44ed.jpg1. Wat weet en verwacht je op basis van de eerste zin van het boek; waarom denk je dat de schrijver zo begint? Verandert de rest van het eerste hoofdstuk die eerste indruk? 

2. Wat weet je of denk je na het eerste hoofdstuk over Frank te weten? 

3. Wat vind je van de schrijfstijl van Iain Banks? Wat is het meest opvallende? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan flashbacks / flashforwards, (wisselend) vertelperspectief, tempo, ritme, samenhang, enz.

4. De rituelen die Frank uitvoert zijn onderdeel van zijn eigen versie van een religie. Kun je een beschrijving van die religie, in de vorm van rituelen en waar ze voor 'nodig' zijn, geven?

5. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke? Welk thema sprak je het meest aan? Waarom?

6. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

Volgende stap:

Het zou leuk zijn, ter afsluiting van de leesclub, als je een recensie achterlaat bij het boek en een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in op de Eindoordeelpagina van deze leesclub.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd