Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van de rader van Frank van Zwol

op 07 augustus 2020 door

Op 13 augustus verscheen Van de rader van Frank van Zwol. Deze derde, los te lezen thriller over oud-marinier en fotograaf Tom Brandt brengt hem naar het hoge noorden en de mysterieuze verdwijning van een hacker. Hebban heeft een sneak preview voor je, en we organiseren een leesclub met het boek.

Frank van Zwol is beroepsavonturier en wildernisgids, die zijn reizen en expedities gebruikt als setting voor zijn thrillers. Op een dag was hij zich aan het inlezen voor een ski-expeditie van 600 kilometer over de Groenlandse ijskap, en stuitte hij op een verhaal dat aan de basis zou liggen van zijn debuut Het Thule-incident. Het boek werd genomineerd voor de Schaduwprijs en sindsdien is Van Zwol ook auteur.

Er verschenen nog een standalone, Klem, voordat hij begon te schrijven over Tom Brandt. Na de eerste twee boeken over dit hoofdpersonage stapte hij over van uitgeverij Karakter naar Luitingh-Sijthoff en schreef hij het kortverhaal Hoogspanning, in afwachting van Van de radar. Zijn boeken worden omschreven als eco-thriller, avonturenroman,  politieke thriller en actiethriller, vaak vermengd met feitelijke elementen. 

'Een terroristisch complot in IJsland, en dat geschreven door een Nederlander? Er zijn maar weinig auteurs die dit kunnen. Van Zwol krijgt het echter voor elkaar.' – Thrillzone

Het boek

Wanneer een Nederlandse hacker in het koude Bodø in Noorwegen verdwijnt, gaat oud-marinier en National Geographic-fotograaf Tom Brandt op onderzoek uit. Hij is nog niet geland of hij komt al in aanraking met de Amerikaanse NSA én de lokale politie. Toms aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bodø... maar dat heeft hem nog nooit tegengehouden. Gaandeweg wordt er steeds meer duidelijk over het verblijf en de verdwijning van de hacker, en dat gaat heel ver. Misschien wel té ver.

Leesfragment

Van Zwol liet zich voor Van de rader inspireren door de verdwijning van Arjan Kamphuis, de cyberexpert in informatiebeveiliging die in 2018 tijdens een vakantie in Noorwegen verdween. Lees hieronder een sneak preview van het boek. Spreekt het verhaal je aan? Schrijf je dan in voor de leesclub!

Lees hier het eerste hoofdstuk



Reacties op: Van de rader van Frank van Zwol

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank van Zwol

Frank van Zwol

Frank van Zwol (1963) is de Indiana Jones onder de Nederlandse thrillerauteurs. ...