Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vossenjacht van Racheda Kooijman

op 09 november 2021 door

Liever liegen dat je half-Spaans bent, dan aangezien worden voor Marokkaan, dat is de levenshouding van hoofdpersonage Nadia. Lees nu een sneak preview van Vossenjacht van Racheda Kooijman en schrijf je in voor de Hebban Leesclub met dit debuut.

Racheda Kooijman (1975) werkte jarenlang als journalist, copywriter en bladenmaker. Voor haar debuutroman Vossenjacht putte ze uit haar eigen ervaringen. Kooijman groeide op zonder vader en zag hem pas op haar vijfentwintigste voor het eerst.

'Gedurfd en kwetsbaar.' – Kluun

Vossenjacht

Nadia Smits is half-Nederlands, half-Marokkaans en alleen door haar moeder opgevoed. Haar Marokkaanse vader speelde nooit een rol in haar leven, en als kind vertelde ze iedereen dat ze half-Spaans was. Liever liegen, dan worden aangezien voor een Marokkaan.

Nadia is gaan geloven dat ze door die afwezige vader zelf ook daadwerkelijk maar een half mens is, maar dat nare gevoel weet ze goed weg te stoppen achter haar vrije, losbandige levensstijl. Onder aansporing van Reyn, met wie ze een huis en vaak ook het bed deelt, begint ze aan een zoektocht naar haar verleden.

Als ze haar vader vindt en vervolgens met Reyn naar Marokko vertrekt, komt Nadia’s leven compleet op z’n kop te staan.

Leesfragment

Heeft het onderwerp van Vossenjacht een grote aantrekkingskracht op je of maak je graag kennis met nieuwe auteurs? Hieronder lees je vast een sneak preview van de debuutroman.

Lees een sneak preview



Reacties op: Vossenjacht van Racheda Kooijman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Racheda Kooijman

Racheda Kooijman

Racheda Kooijman (Amsterdam, 1975) volgde de HBO-opleiding Tekstschrijven en wer...