Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: Maria & Laura

op 12 november 2022 door

Waar we op de vorige pagina ons over Chiara bogen - en wat een interactie, zo bewonderingswaardig om te lezen als coördinator - zetten we ons nu neer naast Maria en Laura. Wat gevoel hebben we zelf naar het personage Maria. En wat met Laura, die jaren later pas achter het geheim komt van haar moeder. In dit artikel staat er nog een bonusvraag van Marielle.

Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop. Laat jullie volledig gaan, het is altijd boeiend om wat interactie te krijgen in een leesclub.

1. Met welk gevoel heb je naar het personage Maria gekeken?

2. Begrijp je waarom Felica en vader het grote geheim altijd hebben verzwegen voor Laura? 

3. Begrijp je de reactie van vader (Marcel) na de bekenning van Maria? Hier is al wat over gezegd geweest in vraag 4, maar zou Marcel er anders mee omgegaan zijn, in een andere tijdsgeest?

blz. 126 Ze wilde hulp, daarom vertelde ze het aan Marcel. Maar het tij keerde zich juist toen pedofilie en alles wat er mee verband hield. 'Ze is als een beest behandeld.'

4. Leesclubgenoot Marielle  kwam met een heel goede bonusvraag die ik niet voorbij kon laten gaan:

Wees niet bang is een aangrijpende familiegeschiedenis van drie sterke vrouwen; zullen ze elkaar ooit kunnen begrijpen en vergeven?

Hieronder mag je je antwoorden neerschrijven, wil iedereen voor zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 1 en 2 en 3, 4 vermelden?



Reacties op: Vraag 5: Maria & Laura

Meer informatie