Advertentie

Mijn Reading Challenge, februari 2018

op 02 maart 2018 door

Februari is voorbij. Een bijzonder zonnige maand die erg koud eindigde. Maar of het nu mooi of geen mooi weer is, warm of koud is, maakt allemaal niet uit. Als er maar gelezen kan worden. En dat heb ik de afgelopen maand – uiteraard – ook weer gedaan. Net als in januari heb ik vorige maand vijf boeken uitgelezen. Dat waren de volgende:

ba3187a800428f6ee776b4a0e4d9398c.jpgHet meesterwerk - Geir Tangen (e-book, 352 blz, ****)
Dit boek heb ik gelezen voor de groepsrecensie die op 9 februari bij We Love Crime geplaatst is. Het boek, het debuut van de Noorse auteur, werd goed ontvangen. Omdat ik graag voor mij onbekende auteurs leer kennen, was dit dus een mooie gelegenheid om kennis met hem te maken. Aan de sterren is te zien dat ik daar geen spijt van heb gekregen. Zijn volgende boeken zal ik zeker aan gaan schaffen.

HRC-categorie
- het eerste deel van een serie
- een boek dat in 2018 is verschenen
- een boek dat een verhaal in een verhaal is
- een boek waarin muziek een rol speelt
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


459bd6cab827fdbd210f0da859b4c2d5.jpgHet verdriet van Wilhelmina - Tomas Ross (381 blz, ****)
Deze nieuwste van Tomas Ross heb ik voor Hebban gerecenseerd. Het is het laatste deel van de drieluik rond Arnie Springer. Het eerste had ik al eerder gelezen, het tweede niet en nu dus het derde. Ross staat erom bekend dat hij deels fictie en facts (faction) in zijn boeken verwerkt. In dit boek is het niet anders. Ik vond het in ieder geval een prima afsluiting van de drieluik, waarvan ik het tweede deel, zoals gezegd, dus nog wel moet/wil lezen.

HRC-categorie
- een boek dat in 2018 is verschenen
- een boek waarin muziek een rol speelt
- een Aziatische roman of thriller (het speekt zich voor een groot deel in Azië af)
- een boek dat zich afspeelt op een eiland
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden
- een boek over een bestaand historisch figuur
- een boek van een auteur met pseudoniem

d656b24b5a18660d41595dc0960dff23.jpg

De krijtman - C.J. Tudor (320 blz, ****)
Nog voordat ik wist dat De krijtman wereldwijd goed ontvangen werd, wilde ik het al lezen. Op 30 januari kwam het uit, ik naar de winkel. Lag het boek er niet. Een dag later had ik het wel in huis en niet veel later begon ik erin te lezen. Een intrigerend, boeiend en bij vlagen spannend boek. Wat mij betreft een prima debuut.

HRC-categorie
- een boek dat in 2018 is verschenen
- een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


ebd2f3fb76290783dbf026a9a182ad43.jpgIene miene mutte - M.J. Arlidge (320 blz, ****)
Een boek dat ik las voor de rubriek 1 land, 10 auteurs waar We Love Crime dit jaar mee gestart is. Het artikel zal over twee maanden worden geplaatst, dus mijn wat uitgebreidere mening over het boek zal dan te lezen zijn. Het is het eerste boek met Helen Grace in de hoofdrol. Een interessant personage waar ik hoe dan ook meer over ga lezen. En dan de titels van de boeken, stuk voor stuk bijzonder. Ja, M.J. Arlidge is me wel bevallen. En Helen Grace dus ook.

HRC-categorie
- het eerste deel van een serie
- een boek met #diversiteit
- een boek dat zich afspeelt op een eiland


d85deaf80845d9d7442cc2cad767fede.jpg Zerk - Ellen G. (439 blz, ****)
Deze laatste van Ellen Gerretzen, het is in al in april 2017 verschenen, heb ik gelezen voor een Hebban-recensie (deze recensie zal nog geplaatst worden). Het was niet het eerste boek dat ik van Ellen las, drie jaar geleden las ik haar debuut. Nu dus haar laatste. En het is me prima bevallen. De personages zijn interessant, wat ook geldt voor het verhaal, en er zijn spannende momenten. De tussenliggende uitgaven zal ik in ieder geval ook nog gaan lezen.

HRC-categorie
-

Wat mijn Reading Challenge betreft, zit ik nog steeds op schema. Ik verwacht dat dit ook deze maand niet zal misgaan. In ieder geval zal en verwacht ik weer een aantal interessante boeken te lezen. Welke dat dan zijn, merken jullie over een maand. Oh ja, opvallend is dat de vijf boeken die ik deze maand las alle vier sterren hebben gekregen.

Welke boeken hebben jullie in februari gelezen en wat was je favoriet?Reacties op: Mijn Reading Challenge, februari 2018

Gerelateerd

Over

Geir Tangen

Geir Tangen

Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger van Noorw...

Tomas Ross

Tomas Ross

Tomas Ross (Den Bommel, 1944) is het pseudoniem van Willem Hogendoorn. Hij i...

C.J. Tudor

C.J. Tudor

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog st...

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al sinds het begin van dit millennium voor verschillende B...

Ellen Gerretzen

Ellen Gerretzen

Ellen Gerretzen, aka Ellen G, schrijft internationale thrillers. Ze woont en sch...