Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

C.J. Tudor

Artikelen 5 Spots 3 Topics 1

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, waaronder winkelbediende, junior-verslaggever, radio-tekstschrijver, copywriter en voiceover. 

In de jaren negentig presenteerde ze het filmprogramma Moviewatchop Channel 4. Alhoewel ze geen enkel talent had voor presenteren, kreeg ze de kans filmlegendes als Sigourney Weaver, Michael Douglas, Emma Thompson en Robin Williams te interviewen.

Tijdens het schrijven van De Krijtman runde ze een hondenuitlaatservice, waarmee ze meer dan twintig honden per week uitliet. Ze schrijft al sinds haar kindertijd, maar ging er pas serieus mee aan de slag toen ze boven de 30 was. Haar leraar Engels vertelde haar vroeger eens dat hij uiterst teleurgesteld zou zijn als ze later geen premier of bestsellerauteur zou worden. 

De Krijtman is haar thrillerdebuut. Het boek was reeds voor verschijnen een internationale sensatie: de vertaalrechten werden binnen een paar weken aan maar liefst 39 landen verkocht.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 11/02/2021
Auteursfoto: Mariel Kolmschot
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Door lezers

Thriller Café / De terugkeer - C.J. Tudor
23 juli 2019 32 reacties
Liefde voor YA / Friday Five: Griezelige boeken voor Halloween
26 oktober 2018 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Nieuw! Hebban Topics
door Debbie (Hebban Crew) 28 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken