Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban boekentipper

op 15 april 2018 door

Alsof ik geen boeken meer op mijn te lezen lijst heb staan, deed ik deze week mee aan het vragen van een tip voor een volgend boek. Gewoon benieuwd wat ik op basis van mijn gelezen lijst en voorkeur in de schoot geworpen zou krijgen.

Deze tips wil ik met plezier delen. 

  

Mijn voorkeurboeken

  • Ik ben Pelgrim - Terry Hayes
  • De dichter - Michael Connelly
  • Het achtste leven (voor Brilka) - Nino Haratischwili

  

 

Mijn vraag ingekleed en toegelicht

Ik ben vooral een thrillerlezer, maar stap de laatste jaren toch iets meer uit deze comfortzone vooral dankzij de hebban challenge categorieën. Dit jaar probeer ik ook meer Engelstalige boeken te lezen en merk ik dat ik soms het horrorgenre terug vastneem, iets wat ik al jaren verwaarloosd heb. Wat me echt niet ligt zijn boeken waar melige dingen in gebeuren, liefdesverhaaltjes en feelgood, genre Jojo Moyes. Ook de fantasy ligt me minder, al heb ik wel alles van lord of the rings en harry potter gelezen. Science Fiction waar vooral artificiële intelligentie en computers een rol spelen vind ik dan weer wel aangenaam om te lezen.

   

Tips van Anne Oerlemans

Allereerst een boek waarvan ik bijna zeker weet dat je het tof gaat vinden als ik naar jouw favorieten en de beschrijving daarbij kijk. Het meisje met alle gaven is een boek dat een beetje tussen thriller en horror in zit, met een beetje science fiction en fantasy daarbij in gestopt. De wereld die Carey schetst laat de lezer niet meer los en de zwarte humor maakt de verschrikkingen draaglijk. Het meest interessante aan deze thriller is Melanie, of onderzoeksobject 1. Melanie is een van de meest complexe hoofdpersonages die een lezer zich kan indenken. Gedurende het hele verhaal reflecteert ze op wat ze doet en wat ze is. Een ontologische crisis in een postmortale wereld waar je u tegen zegt. Aangezien je dit jaar ook meer Engelstalige boeken wil lezen, kun je het boek natuurlijk ook in het Engels lezen en meteen daarna het (nog niet vertaalde) vervolg Boy on the Bridge ter hand nemen (waarvan ik nu zie dat die nog geen goede boekenpagina op Hebban heeft, dus ik kan er je niet naartoe linken).

Wat meer buiten je 'comfort zone' maar hopelijk toch naar je smaak, zou ik je nog een roman willen aanraden, namelijk Een Honger van Jamal Ouariachi; een bijzondere reis door het leven van Alexander Laszlo, kind van gevluchte, gefortuneerde Hongaarse adel, toevallige ontwikkelingswerker, gepassioneerde minnaar en veroordeelde pedofiel. Of als je van een uitdaging houdt de winnaar van de Man Booker Prize 2015 (ik zou je dus ook zeker aanraden om deze in het Engels te lezen) Een beknopte geschiedenis van zeven moorden door Marlon James. De gebeurtenis die centraal staat is de aanslag die in 1976 op Bob Marley (in het boek ‘de Zanger’) gepleegd werd. Marley overleefde op miraculeuze wijze de 56 kogels die in zijn huis werden afgevuurd. James vertelt het verhaal rond de aanslag en laat daarbij geen enkel facet onderbelicht. Hij verweeft criminaliteit, politiek, geschiedenis en muziek met elkaar en geeft een overzicht van de verhoudingen in Jamaica in verschillende tijden.

 

Bedankt voor deze tips. Ik ga deze boeken zeker lezen. Wat een geweldig initiatief weeral van Hebban. Chapeau voor de mensen die het allemaal bedenken. 

Er is trouwens een topic waar tips gedeeld worden.

https://www.hebban.nl/topics/heb-jij-een-boekentipper-ontvangen-en-gelezen



Reacties op: Hebban boekentipper

Gerelateerd