Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jo Claes - Over elk vergeten heen

op 26 december 2017 door

 

 

De ervaring had hem geleerd dat goede voornemens die onder druk van een kater werden gemaakt geen lang leven waren beschoren. Eenmaal de kater getemd, verdwenen ook de voornemens als sneeuw voor de zon.

 

Kan een quote op een meer toepasselijk tijdstip komen? 

 

 

Elke leugen begon bij de waarheid. Geen enkel verzinsel ontstond uit het niets. Maar wat was de waarheid en waar begon de leugen?

 

 

 

 

Bovenstaande quotes komen uit het tiende boek van de reeks met Thomas Berg van Jo Claes. Jo Claes is een Vlaamse schrijver die met Thomas Berg een mooie reeks neerzet. Spanning, kunst, geschiedenis, mythes en vrouwen, vallen voor de verkeerde vrouwen, horen allemaal thuis in zijn boeken. 

Ik heb de schrijver leren kennen via Hebban, een leesclus over De mythe van Methusalem, het zevende deel uit de reeks. Ik was meteen verkocht en heb in snel tempo de reeks vanaf het begin in de juiste volgorde gelezen. Op zich is dat niet nodig omdat de meeste boeken wel op zichzelf staan. 

Dit boek bevat erg veel leugens en veel denkwerk, meer dan in de andere. Wie actie wil moet dit niet lezen, dit is speurwerk volgens het boekje, opzoeken, bewijzen verzamelen, vergelijken, lezen, denken, mensen ondervragen, leugen van waarheid proberen te onderscheiden, pistes bedenken, motieven zoeken en dat alles zonder tunnelvisie, zonder in een bepaalde richting te denken, zonder het onderzoek te dwingen zich aan te passen. De feiten en bewijzen bepalen de richting, de rest is interpretatie en leidt af. 

Komt daar nog bij dat iedere cover een juweeltje is. Ja, ik ben fan.



Reacties op: Jo Claes - Over elk vergeten heen

Gerelateerd

Over

Jo Claes

Jo Claes

Jo Claes (1955) is een Vlaamse auteur, en daarnaast leraar Engels en Nederlands....