Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kim Stone - Seriepersonage

op 27 september 2018 door

Recent heb ik drie boeken van Angela Marsons gelezen met Kim Stone als seriepersonage. Ze deed me qua karakter erg denken aan Erika Foster van Robert Bryndza en ook wel aan Jana Berzelius van Emelie Schepp want Kim Stone scheurt ook rond met een motor.
 
Kim Stone is als kind weggehaald bij haar moeder nadat haar tweelingbroer in haar armen is gestorven aan ondervoeding en verwaarlozing. Ze heeft de rest van haar kindertijd en jeugd in pleeggezinnen doorgebracht. In die pleeggezinnen heeft ze een erg groot rechtvaardigheidsgevoel gekregen. Ze kan dan ook totaal niet om met onrechtvaardigheid.
Ook al is ze een keiharde inspecteur, wanneer een zaak over een kind gaat raakt dat haar in haar hart. Ze zal nooit rusten voordat de zaak opgelost is en het kind veilig thuis is of de dader opgepakt.
 
Kim Stone heeft amper vrienden, eigenlijk geen, enkel een andere rechercheur die in haar team zit beschouwt ze een beetje als haar vriend, maar ze weet niet zo goed wat een vriend is en wat je moet doen als vriend. Ze werkt veel alleen, maakt lange dagen. Ze eist veel van haar team, maar stuurt ze ook op tijd naar huis wanneer het nodig is.
Ze zorgt niet goed voor zichzelf, drinkt liters koffie, leeft van pizza's en kan niet koken.
 
Kim Stone heeft totaal geen tact, doet niet aan politiek, is impulsief en eigengereid en zegt de dingen zoals ze ze denkt, zonder over de gevolgen na te denken. Indien ze wat meer tact zou hebben en zou begrijpen hoe politieke spelletjes werken, zou ze al lang hoger in de hiërarchie van de politie opgeklommen zijn. Dan moet ze meer papierwerk doen en dat wil ze ook helemaal niet, ze wil het veld in. Omdat ze zo'n goed percentage opgeloste zaken kan voorleggen, kan ze zich ook wat meer klachten permitteren, want dat er over haar geklaagd wordt is nogal duidelijk.
Ze is onbewust ook wel grappig omdat ze soms zo onbeholpen doet. 
 
Tot nu toe bevalt de reeks me enorm en ik ga zeker nog meer boeken lezen met Kim Stone in de hoofdrol. Tot nu toe heb ik alles in het Engels gelezen, dat is ook de taal waarin ze geschreven zijn en dat geeft bepaalde woorden soms toch net dat ietsje meer dan bij een vertaling.
 
Angela Marsons heeft een contract om 16 thrillers te schrijven met Kim Stone als hoofdpersonage. Hopelijk houdt ze het hoge niveau vol. 


Reacties op: Kim Stone - Seriepersonage

Gerelateerd

Over