Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mini-challenge volbracht

op 09 november 2017 door

Challenge

Eind vorig jaar heb ik een mini-challenge aangemaakt zodat ik uit mijn leescomfortzone zou treden. De uitdaging was om acht boeken van winnaars van de Nobelprijs voor de Literatuur te lezen. Vrij snel had ik een interessant lijstje bij elkaar.
Tijdens het jaar zijn daar nog twee extra auteurs bijgekomen na een reis naar Zuid-Afrika, J.M. Coetzee en Nadine Gordimer. Zo kwam ik op een lijst van tien auteurs. 

 

Heden

Sinds vandaag heb ik de challenge volbracht. Hieronder enkele cijfers want daar houden we toch allemaal van. 

8d0bb7573241769ca89fdadb9662e439.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  • Een korte analyse leert me dat deze boeken allemaal een voldoende hebben gekregen, 6 keer 3 sterren en 4 keer 4 sterren. Dat had ik zelf niet verwacht toen ik hieraan begon. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er zoveel goede boeken bij zouden zitten. Eerste positieve verrassing. 

  • Van de tien boeken zijn er slechts drie van een vrouwelijke auteur. Dat ligt in lijn met de verhouding van het aantal mannelijke/vrouwelijke auteurs op het totaal van de boeken van 2017 die ik tot nu toe gelezen heb. 

  • Drie van de tien boeken heb ik in het Engels gelezen, dat is beduidend meer dan de verhouding met het aantal NL/E op het totaal aantal boeken van 2017. Aangezien ik dit jaar meer in het Engels wilde lezen dan vorig jaar, niet zo moeilijk want vorig jaar heb ik geen enkel boek in het Engels gelezen, is dat mijn tweede positieve punt. 

  • Andere constatering: er zitten nogal wat dikke boeken bij deze Nobelprijswinnaars, maar liefst vijf boeken hebben meer dan 600 pagina's. 

  

Toekomst

Mogelijk ga ik de winnaar van dit jaar, Kazuo Ishiguro, ook nog toevoegen aan deze challenge, alleen weet ik niet zeker of ik dit boek dit jaar nog ga lezen. Ik weet wel dat het in het Engels zal zijn.

Wie weet komen er nog andere auteurs bij, dat weet ik nu nog niet, de lijst kan altijd aangevuld worden omdat het een boekenplank is. 

 

Conclusie

Dit is een interessante oefening voor mij geweest, een mix van verschillende genres waarvan ik eigenlijk niet al te veel verwachtte. Dat het me toch goed is meegevallen bewijst dat het goed is om af en toe eens uit je comfortzone te treden, om van het bekende pad af te wijken want er zijn echt wel pareltjes te vinden van auteurs waar je het niet van verwacht.



Reacties op: Mini-challenge volbracht

Gerelateerd