Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Robin Cook

op 05 juni 2017 door

Auteur

Robin Cook (°1940) is een Amerikaanse arts en schrijver van medische thrillers. Samen met Michael Palmer (1942 - 2013) domineert hij de markt van de medische thrillers. Hij heeft ook een niet medische thrillers, Sfinx, geschreven, maar uiteindelijk is hij toch bekend en beroemd geworden door de medische trhillers. Zijn boeken gaan meestal over medisch-ethische kwesties zoals orgaandonatie, stamceltherapie, eiceldonatie, rol van politiek op gezondheid, digitalisering van gezondheidszorg, gebruik van biologische agens of vergif als terreurmiddel. 

 

 

 

Fan

70b177ec70d32982fc6e09e364c6091e.jpg

 

Al jaren ben ik fan van de boeken van Robin Cook. Op Goodreads wordt automatisch bijgehouden van welke auteurs je de meeste boeken gelezen hebt en daar staat Robin Cook op de derde plaats, dus dat zegt wel iets. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herinnering

Wanneer ik een boek van Robin Cook lees, moet ik altijd terugdenken aan iets dat lang geleden gebeurd is. Het boek Coma van Robin Cook is in 1978 verfilmd met onder andere een jonge Michael Douglas in de hoofdrol. Mijn vader moest voor een operatie naar het ziekenhuis en de avond voor zijn opname gingen we met het gezin gezellig wat naar Coma zitten kijken. Achteraf bezien niet de meeest aangewezen film voor iemand die de dag erna een operatie moet ondergaan. Van de film herinner ik me vooral hoe de comapatiënten als het ware zweefden in een ruimte, ze lagen niet echt in een bed, maar op een constructie die aan het plafond hing. Zo hing heel de ruimte vol. Verder weet ik niet meer veel van deze film, alleen dat beeld en dat de timing van de film voor mijn vader gewoon heel slecht was. Ik denk niet dat ik naar zo'n film zou willen kijken vlak voor een opname. Iedere keer wanneer ik een boek van Robin Cook lees, moet ik hieraan terugdenken. 

Boeken van Robin Cook lezen gemakkelijk, bevatten geen ingewikkelde medische termen, bovendien wordt alles netjes uitgelegd.

 

Waarschuwing

Niet lezen vlak voor een ingreep.



Reacties op: Robin Cook

Gerelateerd

Over

Robin Cook

Robin Cook

Robin Cook (1940) is een Amerikaanse thrillerauteur. Cook debuteerde in 1972 met...

Michael Palmer

Michael Palmer

Michael Palmer (1942-2013) was een Amerikaanse auteur van medische thriller...