Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vergissingen zijn de poorten naar ontdekkingen (James Joyce)

op 02 april 2018 door

Een van de categorieën in de Hebban Challenge heeft me op het verkeerde been gezet.

Ik wilde een boek lezen van een auteur jonger dan 30 jaar. Daar zag ik "Alles wat er was" van Hanna Bervoets tussen staan. Omdat dat boek toch niet helemaal mijn ding leek maar een ander boek van haar, Ivanov wel, besloot ik dat boek te lezen.

https://www.hebban.nl/lijsten/hrc-lees-een-boek-van-een-auteur-die-jonger-is-dan-30

 

Toen ik dan eindelijk zo ver was om een review te plaatsen, zag ik dat Hanna Bervoets van 1984 is, dan wordt ze dit jaar 34, 'te oud' voor deze categorie. Maar waarom staat dat andere boek van haar dan in de lijst? Gaat het om de leeftijd van de auteur op het moment van verschijnen van het boek? Wanneer dat het geval is, dan staat Alles wat er was (verschenen in 2013) daar terecht op en heb ik dus het verkeerde boek (Ivanov verschenen in 2016) gelezen.

Wat ben ik blij dat ik dat verkeerde boek gelezen heb want het was top, zo goed als in een ruk uitgelezen. 
Ivanov bevat enkele thema's die me echt wel liggen, wetenschappelijk onderzoek en de ethische regelgeving, het morele aspect en het geweten van de wetenschapper, de kijk op ethische keuzes in het verleden en nu, wat er allemaal een rol speelt in de beslissingen om wel/niet door te gaan met onderzoek. Waar ligt de grens?
Ga je door met onderzoek dat moreel en ethisch niet aanvaardbaar is, maar dat wel mogelijk een oplossing tegen HIV kan bieden? Naar welke kant slaat de balans door.

Hanna Bervoets - Ivanov

Geen categorie kunnen afvinken, maar wel een goed boek gelezen en weer een van eigen bodem. Ik moet echt eens wat meer op Vlaamse auteurs focussen.

 

Zijn er nog lezers die per vergissing een verkeerd boek gelezen hebben, maar daardoor een mooie leeservaring hadden? 



Reacties op: Vergissingen zijn de poorten naar ontdekkingen (James Joyce)

Gerelateerd