Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een Nobelprijs uitdaging!

op 12 oktober 2019 door

Sinds 10 oktober weten we wie de Nobelprijzen voor literatuur van de afgelopen twee jaar in de wacht slepen: Olga Tokarczuk voor 2018 en Peter Handke voor 2019. In ons café bleek dat nog niet iedereen deze schrijvers kent… en dat lijkt ons een ideaal uitgangspunt voor een uitdaging!

8a48ef21fba8aa84c7f8347891131bbb.jpeg

Wat denken jullie hiervan? Daag jezelf uit: zoek uit de lijst met Nobelprijswinnaars een auteur die je nog niet kent en laat hieronder weten welk boek van hem/haar je wilt lezen en tegen wanneer (maar laten ook afspreken dat oktober 2020 de uiterste grens is).

Vind je in die lijst nog steeds niet je gading, dan mag je ook voor een auteur gaan die de prijs nog niet won, maar volgens jou wel zou moeten winnen. Maar natuurlijk verwachten we dan eerst een mooie verdediging, die kun je ook hieronder kwijt. 

Is het boek uit, post hieronder dan ook de link naar jouw recensie of plaats hier kort, in 5 à 10 regels wat je van het boek vond. Vertel er zeker ook bij of je de auteur al dan niet een terechte winnaar van de Nobelprijs vond!

Wie durft?

(Banner: Anne Oerlemans)



Reacties op: Een Nobelprijs uitdaging!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk (Polen, 1962) is de belangrijkste Poolse auteur van haar generati...

John Steinbeck

John Steinbeck

John Steinbeck was een Amerikaanse auteur. Hij schreef in zijn carrière m...

Toni Morrison

Toni Morrison

Toni Morrison (Lorain, Ohio, 1931 - 2019) was een van de grootste Amerikaanse sc...

Halldór Laxness

Halldór Laxness

De IJslandse auteur Halldór LAXNESS (voluit Halldór Kiljan Laxness...