Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eerste hulp bij tegenvallers

op 27 juli 2020 door

Wat doe je met een boek dat tegenvalt? Gooi je het boos in een hoek, lees je het uit of zoek je een compromis? Op grond van een zeer recente ervaring gaan we dit onderwerp wat nader belichten. Het zou zomaar kunnen dat hiermee wat traumatische ervaringen boven komen drijven, maar dat is juist wat zo enorm kan opluchten! Afgelopen zaterdag viel de beslissing een afgesproken buddyread te schrappen en het mag duidelijk zijn dat zo'n beslissing pijn doet!

banner en tekst Tea

e713def15c407f3c29f7c4c82058c36c.jpg

Dit gevalletje deed zich voor met een boek dat Evelien en ik (Tea) samen zouden lezen om een leuk artikel te schrijven van het boek Het verbond - Zadie Smith. We hadden het boek beiden gewonnen en dan is het normaal dat je er iets mee doet, in augustus zouden we het gaan lezen. Ondanks de twijfels (de jubelende aankondigingen en de sterrenwaarderingen staan lijnrecht tegenover elkaar) waagde ik de sprong in het diepe en las. De reden waarom het boek mij niet kan bekoren is de hoeveelheid seks die in de eerste hoofdstukken voorkomt, op zich hoeft dat geen reden te zijn om een boek af te keuren, maar het stond me zo tegen, vind het zo plat dat ik me werkelijk afvroeg of ik die prijs moet betalen en m'n kostbare leestijd moet opofferen.... Een overlegmoment met Evelien bracht de oplossing, we gaan geen energie meer steken in het boek. We zijn zuinig met onze leestijd en soms komt een boek niet op het juiste moment, dat kan een reden zijn om een boek weg te leggen.

e713def15c407f3c29f7c4c82058c36c.jpg

Onze vraag aan jullie:

  • Wie legt ook wel eens een boek weg?
  • Wat doe je met afspraken?
  • Hoe ga je om met jubelende beoordelingen terwijl je het zelf maar matig vindt"?
  • Is een buddyread een extra reden door te zetten?
  • Kortom, kom maar op met de verhalen over verguisde boeken, gedeelde smart is halve smart!



Reacties op: Eerste hulp bij tegenvallers

Meer informatie

Gerelateerd

Over