Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Santa kwam vorig jaar op bezoek met een boek!

op 10 november 2022 door

Ja, dat was toch een hele belevenis vorig jaar. Spannend en o zo fijn! We waren ook overgelukkig blij met onze boeken. Maar wij zijn ook dames die nogal gekend zijn vanwege onze overvolle kasten met nog niet gelezen boeken...

 
Samenstelling: Ine
Banner: Anne Oerlemans
Afbeeldingen: Pixabay.com
 
 
63c5da4887f1f1f25eea88dcb42b36ab.pngSanta: Dat maakt mij natuurlijk heel heel erg nieuwsgierig, lieve Hebbanistas. Wat kregen jullie ook alweer van wie? En lazen jullie die cadeautjes ondertussen al?
 
 
 
 
 

Wilma: Ik kreeg van Ine een bundel van Nescio met de verhalen De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje en Mene tekel.

e36d9909ceaf4f8736e1dda74635dd08.jpgSowieso was de prachtige groene hardcover al een schot in de roos, maar dat was het boek zelf ook. Ik had hiervoor nog nooit iets van Nescio gelezen, en dat alleen omdat ik het gelijknamige nummer van The Nits zo vreselijk vond/vind. Gelukkig beviel het boek me stukken beter, want ja, ik heb hem uitgelezen en ervan genoten. De verhalen gaan eigenlijk nergens over en toch hebben ze diepgang. Dat in combinatie met de bijzondere schrijfstijl zorgden voor een zeer geslaagde verrassing.

 

 

 

Saar: Ik kreeg van Gigi Confettiregen van Splinter Chabot, omdat ze dacht dat ik wel wat confetti in mijn leven kon gebruiken:)

655c31fd309b546718713aa336e08902.jpgIk heb het inderdaad in het begin van dit jaar gelezen en vond het prachtig. Een heel vlot geschreven coming of age roman, waarbij je meegenomen wordt in het proces van outen. De hoofdpersoon leeft eigenlijk in een omgeving waar hij als andersgeaard volledig geaccepteerd wordt, maar zelf wel enorm worstelt met zijn gevoelens. Ik heb absoluut genoten van het boek.

 

 

 

Gigi: Van Santa-Evy kreeg ik Herkomst van Sasa Stanisic.

6fd1d263dd94a94bac10475d6f676f0a.jpgOndanks het feit dat boeken bij mij vaak lang in de kast blijven staan heb ik dit boek tamelijk snel gelezen na onze Secret Santa bijeenkomst. Ik vond het echt geweldig. Ik had er al over gehoord voordat ik het kreeg maar ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Het boek was verrassend, qua opbouw en qua inhoud. Ik vond het leerzaam en ik genoot van de fijne schrijfstijl. Op een humoristische wijze werd een schrijnend verhaal verteld. Ik las ergens dat veel lezers het einde van het boek niet konden waarderen. Ik vond dat reuze grappig.

 

 

 

Ine: Van Santa Saar kreeg ik Terug naar huis van Jesús Carrasco

37649adcb383b5f76d23846b1e0e2714.jpgIk las het zowat halverwege het jaar en vond het prachtig. De hoofdpersoon keert voor eventjes terug naar huis vanuit Schotland, waar hij zijn toekomst wil uitbouwen, terug naar Extremadura in Spanje, dat hij graag heeft ingeruild voor het noorden. Maar eenmaal thuis blijkt er toch iets veranderd te zijn... Een boek over het wankele evenwicht tussen kiezen voor jezelf en zorgen voor anderen. En ook over hoe anderen je in een bepaalde rol kunnen manoeuvreren. Herkenbaar natuurlijk. Heel mooi geschreven, heel raak beschreven.

 

 

63c5da4887f1f1f25eea88dcb42b36ab.pngSanta: Ik viel zopas bijna van mijn stoel van verbazing! Zo veel gelezen boeken, dat had ik niet verwacht. Misschien had ik de wilskracht van deze Hebbanistas een beetje onderschat. Bloos bloos.

 

 

 

4b432dd2af3b38318db5991fe9eb512c.jpgHarriet: Van Secret Santa Anne kreeg ik het boek Winter van Karl Ove Knausgard.

Een boek van mijn lievelingsschrijver, een schot in de roos, maar ook een boek dat ik al had gelezen. Het boek alleen al is een plaatje, een hardcover met leeslint en mooie tekeningen, dus geen straf om nu ook een exemplaar zelf te hebben. Ik had mij heilig voorgenomen om dit mooie exemplaar gewoon nog een keer te gaan lezen. Maar ja, toen kwamen er een heleboel boeken voorbij die ik ook nog wilde lezen en zo verdween dit boek in de boekenkast tussen de andere boeken die ik heb van deze schrijver. Maar gelukkig is het jaar nog niet om en kan ik het voornemen om het boek te gaan herlezen alsnog waarmaken. En wat is er mooier dan met dit boek te starten op dezelfde datum als waar mee het boek begint, op 2 december. Met een beetje geluk heb ik het boek dan gelezen voor er weer een Secret Santa langs kan komen.

 

 

508d2c0757e4f64c392b95980f3e8481.pngSanta: Bijna gelezen dus. Lezen op het ritme van het boek, wat een prachtidee, Harriet! De winter is hiervoor het ideale seizoen - mijn lievelingsseizoen trouwens!

 

 

 





d25c30506b13688730287c723914a922.jpgAnne:
Ik kreeg Het zingen van de tijd van Richard Powers van Wil2.

Helaas heb ik de Klepper die Het zingen van de tijd is nog niet gelezen. Maar ik word er wel steeds nieuwsgieriger naar. Naast dat ik hem cadeau kreeg via Secret Santa kreeg ik het boek namelijk ook getipt in de Hebban Boekentipper toen ik vroeg: 'Ik ben op zoek naar (literaire) boeken waarin kunst (muziek, beeldend, theater etc.) een grote rol speelt.' Dat zijn dus al twee zwaarwegende aanraders van dit boek! Ik denk ook dat ik het echt een interessant boek ga vinden, maar toch houdt de omvang me steeds een klein beetje tegen...

 

 

 

d25c30506b13688730287c723914a922.jpgEvy kreeg De onderstroom van Benjamin Meyers van Harriet.

(Evy zette het nog niet op ‘gelezen’ hier op Hebban, wellicht kwam het er dus nog niet van.) 

 

 

 

508d2c0757e4f64c392b95980f3e8481.pngSanta: Zij hebben ook zo veel te lezen en te doen... Begrijpelijk. Heel begrijpelijk. Maar toch ook een beetje jammer. Het zijn zo’n mooie boeken – vermoed ik. Een beetje aanmoediging op Hebban kan zeker geen kwaad, wie kent deze boeken al en helpt daarbij?

 

 

 

Het lijkt erop dat die lieve Santa wel blij is met ons en onze aandacht. Heel begripvol ook. Nu maar afwachten of er weer een rondje Secret Santa van mag komen... Fingers crossed.



Reacties op: Santa kwam vorig jaar op bezoek met een boek!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nescio

Nescio

Over Nescio (pseudoniem voor J.H.F. Grönloh) werd door Reve gezegd dat &lsq...

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker, politieke junkie en rasoptimist.David Bowie e...

Sasa Stanisic

Sasa Stanisic

Saša Stanišić is een Bosnisch-Duitse schrijver. Hij werd geboren in Višegrad, Bo...

Jesus Carrasco

Jesus Carrasco

Jesús Carrasco (1972) is geboren in Extremadura, een van de dunstbevolkte en dro...

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgard is een Noorse schrijver en vertaler. Voor zijn debuut Ute av ...