Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een onverwachte boeken-uitwisseling

op 05 oktober 2018 door

Band tussen Natalie en Nathalie nog aangehaald

Wat hebben Natalie en Nathalie nog meer gemeen behalve hun naam exclusief 1 letter, dat ze boekengek zijn en elkaar leerden kennen toen ze eind 2016 ze samen waren geselecteerd voor de Hebban Literatuurclub, en toen partners in literatuur werden? Lees even mee..

Nathalie, secretaresse beleidsmedewerkers ITG: “In het voorjaar van dit jaar ving ik iets op over een bezoek van de Nederlands Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) aan mijn werkgever uit Den Haag. ‘Tiens’, dacht ik, ‘ik ken daar iemand.’ Zou Natalie misschien meekomen? Maar even vragen natuurlijk.”

Natalie, beleidssecretaresse NVAO: “Leuk dat Nathalie eraan dacht me te contacteren toen ze hoorde dat mijn werkgever een bezoek zou brengen aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Ik was wel vereerd dat ze dacht dat ik misschien zou meekomen. Helaas ga ik niet mee op werkbezoeken en ondersteun ik niet het bestuur. Maar wacht, dat wil nog niet zeggen dat dit ook geen gelegenheid is om iets mee te doen”.

Een dag later zag onze agenda er zo uit….

e27317630173c97346ac9ef7c9a09b98.jpg

Nathalie: “En op 21 maart was het zover. Ik had me voorbereid, was zenuwachtig aan het wachten en aan het dralen vooraleer als eerste bezoekster een Vlaamse vertegenwoordigster van de NVAO in de zaal binnen kwam. Ik prevelde al vragend haar naam, ze glimlachte gelukkig vriendelijk naar me terug en drukte me een pakje in handen vooraleer zij met serieuzere dingen verder moest. Gelukkig met het resultaat van mijn missie, bedankte ik haar nu met een brede glimlach en drukte haar snel ook een pakje van mezelf in handen, dat ze ook efficiënt zoals ze er uit zag, snel in haar tas stopte. Missie geslaagd!

Ik had dus als eerste het pakje van Natalie op mijn bureau. Zou ik of zou ik niet … ? Een minuut of twee later was het opengescheurd en maar liefst twéé prachtige boeken vielen er uit, samen met een leuk persoonlijk briefje! Het eerste is een Nederlandse vertaling van een hype van 2017, namelijk De macht van Naomi Alderman, en het tweede een boek waarvan ik wist dat Natalie er iets mee had: Ver van familie van Marion Bloem. Ze heeft namelijk Ind(ones)ische roots en had de naam van deze schrijfster al eens laten vallen. Ik was toen wel blij dat ik zelf ook nog een extra boekje bij mijn uitwisselingsboek had gestoken én nam me voor met dit laatste boek eerst te beginnen, want ik ben wars van hypes (hoewel ik ze niet mijd als ze me toch interesseren) én ik ben geïnteresseerd in andere culturen! Bedankt Natalie voor het heerlijke leesvoer!”

546ae43e88a053a204cbdcb7d65b3ad3.jpg

Natalie: "Ik wachtte geduldig op mijn pakje. En ja, een dagje later gaf de Vlaamse bestuurder me het pakje van Nathalie. Spannend. Welk boek zou erin zitten? Het pakje bleef natuurlijk niet lang ongeopend. Er zat niet 1 boek in maar twee: Het huilt voor jou van Bart Stouten en de novelle Antigone in Molenbeek van Stefan Hertmans. Ik besloot eerst met het boek van Bart Stouten te beginnen. Een voor mij onbekende schrijver, hoewel ik van Stefan Hertmans ook nog geen boek heb gelezen. En net als Nathalie ben ik ook geïnteresseerd in andere culturen. Het huilt voor jou is een verhaal dat zich afspeelt in Syrië in 2012.  Behalve wat ik lees in de media weet ik weinig van het land en zijn bewoners. Nathalie , ik wil jou ook bedanken voor deze mooie boeken."

e05dc5c243cd7825662f94b748acc047.jpg

Dus tussen alle andere boeken door, gaan wij nu ook elkaars ‘op een speciale manier’ uitgewisselde boeken lezen!

Morgen zal Natalie haar ontvangen boek hier bespreken, binnen een maandje vind je ook de bevinding van Nathalie’s cadeautje terug op deze spot.

Enne.. uh: wie kan ons dit nadoen, zulk een speciale boeken-uitwisseling??? 

Natalie en Nathalie, Partners in literatuur



Reacties op: Een onverwachte boeken-uitwisseling

Meer informatie

Gerelateerd