Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Judith Visser wint de Hebban Literatuur Clubprijs met Zondagskind

op 23 augustus 2018 door

Judith Visser is de winnaar van de eerste Hebban Literatuur Clubprijs 2018. Met het boek Zondagskind wist zij de meeste stemmen te bemachtigen van het Hebban-lezerspubliek. De Hebban Clubprijzen werden dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Tussen 16 juli en 5 augustus 2018 konden Hebban-lezers stemmen op hun favoriete boek van de eerder bekendgemaakte shortlist, die werd samengesteld door de Hebban Literatuur Club. Judith Visser kwam als winnaar uit de bus.

Over Zondagskind
Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter te begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met het syndroom van Asperger.

Zondagskind en de Hebban Literatuur Club
Het boek van Judith Visser verscheen als tiende titel (gekozen door de lezers en volgers van de Hebban Literatuur Clubspot) op de shortlist voor de Hebban Literatuur Clubprijs. Zondagskind stond bij veel Clubleden nog op het te-lezen-lijstje en dat gaat met deze overdonderende uitslag natuurlijk snel gebeuren. Uiteraard houden we jullie ook van die leeservaring via onze spot op de hoogte! In totaal werd er voor de Hebban Clubprijzen maar liefst meer dan 5000 keer gestemd! 

b0b0d45b2aa325907aa0865f1e514a32.jpg


Andere kanshebbers waren:

Arthur Japin – Kolja (De Arbeiderspers)
Öznur Karaca – Marsepeinen vingers (Uitgeverij Polis)
Svealena Kutschke – Een stad, het meisje en de duivel (Atlas Contact)
Haruki Murakami – De moord op Commendatore (Atlas Contact)
Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak (Atlas Contact)
Domenico Starnone – Strikken (Atlas Contact)
Arjen van Veelen – Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (De Bezige Bij)
Sien Volders – Noord (Hollands Diep)
Tommy Wieringa – De heilige Rita (De Bezige Bij)

We feliciteren Judith Visser en uitgeverij HarperCollins met de winst en danken onze volgers en Vrienden voor het uitbrengen van hun stem!

De prijs wordt uitgereikt tijdens Hebban Live, een groot lezersevent op 30 september bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Zien we jullie daar?



Reacties op: Judith Visser wint de Hebban Literatuur Clubprijs met Zondagskind

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Judith Visser

Judith Visser

Judith Visser schreef 15 boeken maar is de laatste jaren vooral bekend door haa...