Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: De baai van Allie Reynolds

op 09 juli 2023 door

De zomer gaat van koud naar heet. Dagen van regen en dagen van zonneschijn. Met De baai geschreven door Allie Reynolds waande ik me even in Australië. Ik wil wat meer thrillers gaan lezen en meestal lees ik ze liever dan dat ik luister, of het luisteren van deze thriller me goed bevallen is, kan je hieronder lezen. 

- door Jeanet -

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over: De baai

Kenna Ward verloor die drie jaar geleden haar twee grote liefdes – nadat haar vriendje was verdronken, hing ze haar surfplank aan de wilgen en zwoer ze nooit meer te surfen.

Wanneer ze hoort dat haar beste surfvriendin Mikka zich onverwacht snel verloofd heeft, besluit ze haar te verrassen. Kenna reist af naar Australië om haar op te zoeken en ook om die mysterieuze verloofde, Jack, te ontmoeten. Bij haar aankomst blijkt dat Jack en Mikka op het punt staan op surfvakantie te gaan en ze besluit mee te gaan.

Sorrow Bay is prachtig, ongerept en gevaarlijk. Mensen zouden er een moord voor doen om op deze afgelegen plek te kunnen surfen. Kenna ontmoet hier Mikka’s nieuwe vrienden, maar ze wordt niet bepaald warm welkom geheten. Ze behandelen haar als een buitenstaander en lijken dingen voor haar verborgen te houden. Waarom heeft haar vriendin zich eigenlijk met deze groep ingelaten? Al snel wordt het Kenna duidelijk: als je eenmaal bij Sorrow Bay bent gearriveerd, kom je er niet meer weg.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Audio-informatie

Voorlezer: Lot van Lunteren
Luistertijd: 12 uur en 9 minuten
Aanbieder: Bookchoice

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Mijn luisterervaring:

Ik luister eigenlijk nooit naar thrillers omdat ik dan bang ben iets te missen van het verhaal waardoor ik het plot helemaal mis. Deze thriller is erg goed te luisteren, het is prettig ingesproken door Lot van Lunteren: je wordt echt meegenomen in het verhaal. Ik kon moeilijk stoppen en pakte elke gelegenheid aan om te luisteren. Het is goed te volgen, de personages worden goed neergezet en van de omgeving kon ik me een goed beeld van vormen. 

Je voelt de spanning tussen de vriendinnen Mikka en Kenna. Maar ook dat er dingen niet helemaal zuiver zijn in de vriendenploeg. Dit geeft een constante spanning. Je leert de personages kennen in het nu maar ook gedeelten van hun verleden. Naarmate je verder in het boek komt, des te meer je voelt dat er iets niet klopt. Maar wat is het dat er niet klopt en wie is er niet te vertrouwen? Af en toe wilde ik Kenna waarschuwen om iets niet te doen of juist wel, dit betekent dat ik echt meeleefde. 

Allie kan de omgeving goed omschrijven en ik zag de baai ook helemaal voor me. Maar ook hoe ze op de golven aan het surfen waren. Ze heeft een beeldende manier van schrijven waar ik erg van genoot. 

Lot heeft een prettige voorleesstem, ik heb het iets versneld afgespeeld op 120%. Dit is best bijzonder want meestal speel ik het op 150% af.   

Ik heb echt genoten van deze thriller en het luisteren naar een thriller is me goed bevallen waardoor ik het wel vaker ga doen. Ik heb het boek vier sterren gegeven. 

Naar welk genre luister jij het liefste?



Reacties op: Jeanet luisterde: De baai van Allie Reynolds

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Allie Reynolds

Allie Reynolds

Allie Reynolds is de auteur van de thriller HUIVER, nu uit! HUIVER is verkocht i...