Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: De grote cirkel van Maggie Shipstead

op 21 januari 2023 door

We zitten bijna drie weken in het nieuwe jaar en ik moet nog steeds wennen aan 2023 ipv 2022. Nu heb ik dat altijd een beetje, maar het lijkt wel of het deze maand iets langer duurt voordat ik gewend ben aan een nieuw jaar. Met het nieuwe jaar zijn er ook nieuwe challenges. Dit boek past bij de categorie "Een boek met een sterke vrouw als hoofdpersoon". Het lezen en luisteren begint al goed dit jaar en dit boek is een lekkere dikke pil. Met een zoon die graag piloot wil worden vond ik het een leuke aanleiding om De grote cirkel te gaan lezen. Wat ik ervan vond kan je hieronder lezen.

-door Jeanet-

33fd8123dcb421da1cb45713f60f4aec.jpg

Over: De grote cirkel

Nadat de tweeling Marian en Jamie Graves in 1914 als baby’s zijn gered in een schipbreuk, worden ze opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Tijdens een ontmoeting met enkele piloten die over de stad vliegen in versleten dubbeldekkers, begint Marians levenslange fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt ze met school en vindt ze een onwaarschijnlijke en gevaarlijke beschermheer, een rijke dranksmokkelaar. Hij zorgt voor een vliegtuig en vlieglessen, in ruil voor haar diensten. Met zijn hulp kan Marian haar droom waarmaken maar de deal zal haar voor altijd blijven achtervolgen, zelfs als zij eenmaal de wereld rondreist, hoog in de lucht.

In 2014 wordt Hadley Baxter gecast om Marian te spelen in een film die draait om haar verdwijning op Antarctica. Hadley wil zichzelf en haar carrière opnieuw definiëren, nadat ze jarenlang de hoofdrol heeft gespeeld in een romantische filmfranchise. Ze dompelt zich volledig onder in het karakter van Marian, waardoor de parallellen tussen hun levens zichtbaar worden. Hun verhalen leggen de honger naar zelfbeschikking van beide vrouwen in totaal verschillende geografische gebieden en tijden bloot.

Audio-informatie:

Voorlezer: Marjolein Algera
Luistertijd: 24 uur en 37 minuten
Aanbieder: Storytel 

33fd8123dcb421da1cb45713f60f4aec.jpg

Mijn luisterervaring: 

Ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegenop om zo'n dik boek van 672 bladzijden te gaan luisteren. Maar heel cliché toen ik begonnen was, zat ik al snel in het verhaal en wilde ik alleen maar luisteren.

Ik was zeer onder de indruk van Marian die op veertien jarige leeftijd al wist wat ze wilde worden. Namelijk piloot en ze ging daar ook helemaal voor en dat in het begin van de vorige eeuw. Het was toen niet gebruikelijk dat een vrouw dit beroep ambieerde. Erg bewonderswaardig als je op je veertiende weet wat je worden wil en daar alles voor over hebt.    

Ook het personage van actrice Hadley Baxter is zeer goed neergezet. Zij leefde een eeuw later. Al genoot ik zelf het meest van het luistergedeelte over Marian, alle verhaallijnen passen perfect bij elkaar. Ik zat af en toe in het vliegtuig waarin Marian vloog en maakte de loopings met haar mee, ook het gevoel van vrijheid heb ik tijdens het luisteren ervaren. 

Soms vind ik een boek prettiger om te lezen en andere om te luisteren. Maar ik denk dat dit boek erg geschikt is om te luisteren. Ik heb het iets versneld afgespeeld op stand 1.5, hierdoor werd de luistertijd iets korter en dat is prettig bij zo'n dik boek. 

Wat ik ook erg leuk vond waren de ware historische feiten over de luchtvaart die verwerkt waren in dit boek. Het verhaal is fictief maar het zou waargebeurd kunnen zijn. De stem van Marjolein Algera is erg prettig en ze leest goed en duidelijk voor.  

Als je van verhalen in verschillende tijdlijnen houdt is dit boek zeker een aanrader. Ik heb het vier sterren gegeven. 

Luister jij graag naar dikke boeken, of luister je liever naar dunnere boeken? 



Reacties op: Jeanet luisterde: De grote cirkel van Maggie Shipstead

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Maggie Shipstead

Maggie Shipstead

Maggie Shipstead (1983) maakte in 2012 haar romandebuut met Seating Arrangements...