Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: In de verte, de zee van Laura Spence-Ash

op 23 maart 2024 door

De weken vliegen voorbij. In de winkel was het lekker druk in verband met de boekenweek, wat is er dan fijner om lekker te luisteren naar een boek. Alleen vond ik de boeken minder leuk om iets over te zeggen. Vandaar nu In de verte, de zee die ik vorige maand geluisterd heb. Inmiddels is het lente en dat laat het weer gelukkig ook zien, het wordt wat warmer en de zon komt meer tevoorschijn. Straks weer lekker buiten luisteren tijdens het tuinieren. Maar nu eerst mijn luisterboektip. 

- door Jeanet -

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over: In de verte, de zee

Als de Duitse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog een reeks bombardementen op Londen uitvoert, maken Millie en Reginald Thompson een onmogelijke keuze: ze evacueren hun elfjarige dochter Beatrix naar Amerika. Bea vertrekt per boot naar de
rotsachtige kusten van New England. Ze wordt opgenomen in een welvarende familie en algauw voelt het leven in Amerika natuurlijker aan dan het stille leventje dat ze in Engeland leidde. Jaren later, na de oorlog, keert ze terug naar Londen, maar de herinnering aan haar Amerikaanse familie laat haar niet los.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Audio-informatie

Voorlezer: Momo Samwel
Luistertijd: 12 uur en 14 minuten
Aanbieder: Onlinebieb

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Mijn luisterervaring

Ik wilde dit boek al zo graag lezen, en toen ik het bij de onlinebieb zag staan als luisterboek, wist ik gelijk dat het deze moest worden. En het was de juiste keuze voor het juiste moment, want ik heb ervan genoten. Gelijk vanaf het begin zat ik in het verhaal. Momo Samwel leest het erg prettig voor. 

Het verhaal is zeer fijn geschreven, je leeft met de personages mee. Ook van de omgeving en de omstandigheden kan je je een goed beeld vormen. Het was een schrijnende tijd. Alhoewel ik sommige gedeelten wel een beetje voorspelbaar vond, werd ik ook genoeg keren aangenaam verrast omdat het totaal anders ging dan ik zou verwachten en dat maakt het luisteren zo leuk. 

Het verhaal speelt zich over een langere periode af en dat is ook geloofwaardig. Je leeft zo met de ouders mee als ze Beatrix naar Amerika sturen. Aan de ene kant begrijp je de keuze maar aan de andere kant ook niet en deze twijfel voor henzelf wordt ook goed omschreven. Ook in de latere periode wordt je meegesleurd in de keuzes die de familie's en personages maken. Het is een uitstekend debuut en ik kijk uit naar het volgende boek, ervan uitgaande dat deze komt. De cover is ook prachtig al zie je dat met een luisterboek niet.   

Ik heb het verhaal 4 sterren gegeven.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Zoals ik al schreef vind ik het heerlijk om buiten in de tuin te lezen, vooral tijdens het tuinieren.Wat is jouw favoriete moment om een boek te luisteren?



Reacties op: Jeanet luisterde: In de verte, de zee van Laura Spence-Ash

Meer informatie

Gerelateerd

Over